我是悠二,你問我答,電腦砌機討論,電腦求助 ( 50 ) - Yujihw砌機List 祝各位新年快樂

1001 回覆
23 Like 6 Dislike
Kingston KC3000 Series 2TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4

ADATA XPG GAMMIX S70 BLADE 2TB PCIe Gen4x4 M.2 2280

想問邊隻SSD 好D
主要打 fifa 同2k
Budget 8000左右咁樣ok嗎?

1 x Intel® Core™ i5-13400F BOX 聯強行貨
價錢:$1,670

1 x [12月優惠]Gigabyte B660M DS3H AX WIFI 6 + BT5 DDR4 Micro-ATX
價錢:$905

1 x [1月優惠]ADATA XPG GAMMIX D20 32GB (2 x 16GB) DDR4 3200 Mhz C16
價錢:$630

1 x [1月優惠]Kingston KC3000 Series 1TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4
價錢:$699

1 x ASUS Dual GeForce RTX™ 3060 Ti V2 OC Edition 8GB GDDR6 LHR (可單買或砌機)
價錢:$3,399

1 x [優惠]FSP Hydro S Series 650W 80 Plus Silver
價錢:$499

1 x Tecware Flatline Mini Tempered Glass Micro-ATX - Black
價錢:$309

1 x Thermalright AX120 Assassin X 120 Refined SE CPU Air Cooler
價錢:$149

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $8,340
https://www.faroll.com/customize#MzgxOSwzODU0LDQ4OTIsNTA3MSw1MjgxLDUzNTIsNTM3NCw2Mzkz
kc3000
本身想砌悠二13k個list, 宜家display card轉做4070ti 其他野洗唔洗改

1 x Intel® Core™ i7-12700F BOX 聯強行貨
價錢:$2,299

1 x MSI PRO B660M-A WIFI DDR4 Micro-ATX
價錢:$1,110

2 x KLEVV Bolt X Series 16GB (1x 16GB) DDR4 3200MHz C16
價錢:$780

1 x [1月優惠]Kingston KC3000 Series 1TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4
價錢:$699

1 x (預訂) Gigabyte GeForce RTX™ 4070 Ti EAGLE OC 12GB GDDR6X (缺貨)
價錢:$6,599

1 x [優惠]FSP Hydro G Pro Series 850W 80 Plus Gold Fully-Modular (送12vhpwr)
價錢:$949

1 x Thermaltake S100 Tempered Glass Micro-ATX - Black (三風扇版本)
價錢:$429

1 x Thermalright PA120 Peerless Assassin 120 CPU Cooler
價錢:$349

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $13,294
https://www.faroll.com/customize#Mjk4NywzMzA0LDQ2NTIsNDkwMCw0OTI2LDUwNzEsNTI1OSw1MjU5LDY0MTM
底板加完價未 咩事
一陣幫你睇睇
冇問題
未必 有機會聽日
好 唔該曬咁多位
ram卡見張adata好平
但其實係咪都係一分錢一分貨?
同都想問下點解賊船ram卡唔好?
又貴又唔係靚
不過ddr5 而家其實都好平

我覺得已經跌到去正常人可以負擔到既位置
貪平油二有對$6xx 驚no data 就用番bolt x $8xx
二千幾其實ok啦
Ddr4算啦
你打機用唔著r5
可以上YouTube睇
所以你啱
慳得就慳
想問 公司砌繪圖機玩BIM, 3D rendering….etc ,用Budget cover 到RTX A4500 or 直接上4090好?
13600K.你可以配塊Z790 UD

如果唔超頻的話.而家B660m aorus elite做緊好平
一定kc3000
應該聽日送了
Btw.每年新年前夕.都係比較少貨
新年後一開始都係會比較少貨
但新年後過多一陣就會多返貨了

新年前.我唔再做咩優惠了.不過承認各位.新年後我會做一堆新既優惠
而且係比以現有優惠更吸引既

所以如果唔介意等的話.又想同我買的話.可以等到新年後再落單

另外題外話.下星期二.我離開香港了.會去旅行.十幾年以黎.冇試過放長假期.希望各位多多體諒

不過就算我離開香港.我都會依然每日做野.只係可能日間時間.會覆得好少.我會盡量集中夜晚一次過回覆訊息
繼續Keep年終無休
參照呎部砌二手,幾銀,幾時有貨

有冇師兄識貨 可贈幾句建議。夠唔夠做
競猜旅行途中會見到幾多個悠二同我入一入黎嘅po,見到尼d標題就知道班細又出事了
No data係咩意思?
ADATA 花名
邊塊加價
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞