我是悠二,你問我答,電腦砌機討論,電腦求助 ( 50 ) - Yujihw砌機List 祝各位新年快樂

1001 回覆
23 Like 6 Dislike
粒u仲要冇k買z板
差1000上4080好過

1 x Intel® Core™ i7-13700K BOX 聯強行貨
價錢:$3,290

1 x MSI PRO Z790-A WIFI DDR4 LGA 1700 ATX
價錢:$2,199

1 x [1月優惠]ADATA XPG GAMMIX D20 32GB (2 x 16GB) DDR4 3600 Mhz C18
價錢:$660

1 x Toshiba DT02ABA400 4TB 5400rpm 3.5
價錢:$499

1 x [1月優惠]Kingston KC3000 Series 2TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4 (配Giga 主機板減$60)
價錢:$1,460

1 x [1月優惠]GALAX GeForce RTX™ 4080 SG 1-Click OC
價錢:$9,699

1 x (預訂) FSP Hydro G Pro 1000W 80 Plus Gold Fully Modular ATX 3.0 PCI-E 5.0 (缺貨)
價錢:$1,399

1 x Be Quiet! Pure Base 500DX ARGB Tempered Glass ATX - Black
價錢:$739

1 x Valkyrie GL360 ARGB 360mm CPU Liquid Cooler - Black
價錢:$969

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $20,994
https://www.faroll.com/customize#Mjg1NSwzMjUzLDM4NTcsNTA3Miw1NzkxLDU5MDMsNTk1OCw2MTc1LDYyMzU
prime板應該會轉但未諗到轉邊塊
ram既話邊張會好啲?
70ti貴係指asus?
c40 既ram仲廢過ddr4 智商稅
ddr5 要買6000 c32 唔係落番ddr4 仲好
貴過7000既70ti都係垃圾,完全唔值,加少少上80好過
除左講.試多幾個版本driver之外.應該冇咩可以試到
望下Dell個d
其實仲有
內置iGPU.最多真係俾你玩下LOl呢d
悠二大佬
單編號 230105000288456
我見張單 仲係 備貨中
想問下大約幾時送到
星期日 送唔送貨嫁
想問悠二之前同事話 Aorus AMP900無貨, 之後會補返。 想問幾時有? thanks
岩先睇左小小ddr4同ddr5既比較
係唔係因為ddr5都仲係太新同要好高mhz先有明顯分別?
所以依家出機都係ddr4比較穩陣?
如果係咁既話RAM同底板慳返果筆可以上4080?
6號落單換左底板係咪要下星期尾先到
再等埋悠二上果塊z690 ddr4
無錯

DDR5仲係新科技
所以你比緊個價錢係比緊研發費

當然有人支持,有人唔支持,最緊要清楚自己需要d咩
梗係,4080既提升大過你ddr5一大截
梗係,4080既提升大過你ddr5一大截
有冇人可以講多少少其實DDR5個提升喺咩位置
ADATA DDR4 DDR5 降好多
打機勁少少
過大file快啲
不過今代pro-a其實好一般.唔係話差.輸對手.佢自己又全球加左價
唔超頻 136K配B660 Pro-A定Tomahawk 好?
13代pro-p抵d, pro-a只係多wifi
Z790 aorus elite ax
今代同級最強
可能有機會新年後 唔知點解 呢兩三個星期冇黎過
我揀後者,不過pro a其實都夠推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞