我是悠二,你問我答,電腦砌機討論,電腦求助 ( 50 ) - Yujihw砌機List 祝各位新年快樂

1001 回覆
23 Like 6 Dislike
返黎上架先
返黎上埋其他size
新年後係咪有優惠
想問下 呢個list 機箱轉Fractal Design Ridge 得唔得
唔係好識
請問notebook要插電先睇片唔疾係咩事?
可以 落單個時remark有舊ssd就得

之後同客服夾時間拎上黎

I5 13600kf 夠哂
砌機想砌40系公版係咪冇辦法
多唔多人atx箱放matx 板
我見好似matx板多選擇啲
悠老闆幾時開市?
有無自取
老實講 我唔會咁砌

你入我tg group 好多人出到更好list俾你
悠老闆請幫手出list
18k budget連埋27/28寸 4K mon
多工剪下片用下Photoshop
打機唔求畫質
唔駛rgb燈
謝謝幫忙
中階機諗住砌i5-12400,但係見13400新一代都係貴5百(用3070 的)
對於中佳機CPU 有咩要考慮?

是咪冇問題
點解要買非f版本
因為壞咗顯卡都有得用下電腦先,獨顯頂住先
200-250不如買張二手960/1050ti,你13400有無f差成二百幾完全唔值得上內顯版本,你考慮12400/13400不如買13400f啦
我括左用3070 🫠
我意思係你壞左張3070未插張後備上去,不過買都係買13400好
想問下i7 13700k應該配邊隻風冷好
要轉用下吹式散熱 未必夠散
用一兩百買張950之類仲好
冇F貴400 ON99
下吹最盡13500
ADATA 頂下吹用唔到
ITX 咁少位一定唔用轉接, 直接3.0牛
覺貴就用番DDR4

1 x Intel® Core™ i5-13500 BOX 聯強行貨
價錢:$2,080

1 x ASUS ROG STRIX B760-I GAMING WIFI DDR5 LGA 1700 Mini-ITX
價錢:$1,899

1 x G.Skill Flare X5 DDR5 32GB (2 x 16GB) 5600MHz C36 F5-5600J3636C16GX2-FX5 AMD EXPO
價錢:$1,450

1 x [1月優惠]Kingston KC3000 Series 1TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4
價錢:$689

1 x (預訂) Gigabyte GeForce RTX™ 4070 Ti EAGLE OC 12GB GDDR6X (缺貨)
價錢:$6,599

1 x Thermaltake Toughpower SFX 850W 80 Plus Gold ATX 3.0 PCIe 5.0 Fully-Modular (現貨)
價錢:$1,199

1 x Fractal Design Ridge small form factor Mini-ITX - White
價錢:$1,020

1 x Scythe SCBSK-3000 BIG SHURIKEN3 大手裏劍3 CPU Cooler
價錢:$379

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $15,395
https://www.faroll.com/customize#NDAyLDUwNzEsNTg5MSw2MjM4LDYyNzIsNjM4NCw2Mzk0LDY0MTM
冇咩問題嘅
不應用風冷
除非你會降壓用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞