我是悠二,你問我答,電腦砌機討論,電腦求助 ( 50 ) - Yujihw砌機List 祝各位新年快樂

1001 回覆
23 Like 6 Dislike
人地話明新年後會多啲優惠咁緊係新年後啦
同埋你依家砌/落單...放緊假邊個幫你搞? 咁多人排隊等砌,懷疑就算你依家砌等到下一輪優惠新出都未收到機然後又後悔早咗砌
GTR做保養喎
台灣就係聯強嘅
不過之前係mobile01睇過
經聯強保養都係要等幾個月
你預月底啦 新年後附近啦
連登咁多人話唔好買4070Ti

點知下下都缺貨
我冇試過, 之前有巴打講, 壞卡拎去整要買過張卡用, 幾個月後張卡整完就賣整好果張
呢隻野好似係冇speaker的
原來係咁不過以我保養嘅經驗嚟睇,多數半個月至一個月乜都整好曬攞到手了!! 幾個月我諗真係太黑仔或者個別例子了,反而係漢科有時候仲耐
台灣人唔買係聯強同生鏽問題
唔知係代理定zotac落命令唔比保
你當我冇啦
新年後cpu 應該會降少少價
11號左右已經俾哂錢 早知等新年後先砌
giga b760i 有消息嗎

呢間野支持掘礦就知撐唔落啦
想問下AP201定D31 既matx箱點揀好D?
兩隻箱既結構好似差唔多
睇過review d31個箱既qc好似唔係咁好但多隻mon仔好吸引
AP201就asus個名吸引
ap201散熱好好多,全部都係窿,不過易積塵
D31靚仔啲

201低調啲
D31係texture冇咁靚 但平啲 再細隻小小
多個mon就差唔多價
ap201就用料好啲
基本上冇咩分別
想砌部Mini-ITX帶去移民
暫定Budget: 10000左右
電腦主要用途: 打機,如APEX、POE同小量3A大作,效能開中高+144Hz

而家用緊1080p 144hz mon,如果比多幾千銀上4070TI 其實係咪唔化算,除非換個2K mon?

機箱仲諗緊買邊款好,Lian Li A4H20/ Phanteks EVOLV SHIFT XT/ Lian Li TU150/ NR200P
希望大家幫手睇下個list,比D意見,唔該晒

1 x Intel Core i5-12400F BOX 聯強行貨
價錢:$1,290

1 x ASRock Z690M-ITX/ax DDR4 Mini-ITX
價錢:$1,590

1 x [1月優惠]ADATA XPG GAMMIX D20 32GB (2 x 16GB) DDR4 3200 Mhz C16
價錢:$630

1 x [1月優惠]Kingston KC3000 Series 1TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4
價錢:$689

1 x ASUS Dual GeForce RTX™ 3060 Ti V2 OC Edition 8GB GDDR6 LHR (可單買或砌機)
價錢:$3,399

1 x FSP Dagger Pro Series 650W 80 Plus Gold SFX Fully-Modular
價錢:$799

1 x [2023 1月限量限時優惠]Phanteks EVOLV SHIFT XT small form-factor Mini-ITX Case - Galaxy Silver
價錢:$869

1 x [1月優惠]Valkyrie C240 ARGB 240mm CPU Liquid Cooler - Black
價錢:$580

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $9,926
https://www.faroll.com/customize#MTI2OCwzODE5LDM4NTQsNDk2MSw1MDcxLDUxNDcsNTM3MSw1NDE4
假貨俾真貨好
兩隻都係抄人既假貨喎
後3隻都大到死
得A4H2O先真係叫ITX
記錯, SHIFT XT都細
成部砌好啲
過外國就買多個mon
如果陣間唔夠用仲慘
SHIFT XT仲特價tim
不過我最糾結係好唔好比多幾千銀上4070TI
平D既 i7加4070ti, 咁樣ok嗎??, 定板用埋gigabyte好D, 想知張4070ti要幾耐先會番貨?

1 x Intel® Core™ i7-13700F BOX 聯強行貨
價錢:$2,980

1 x MSI PRO B660M-A WIFI DDR4 Micro-ATX
價錢:$1,110

1 x [1月優惠]ADATA XPG GAMMIX D20 32GB (2 x 16GB) DDR4 3200 Mhz C16
價錢:$630

1 x [1月優惠]Kingston KC3000 Series 1TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4
價錢:$689

1 x [優惠]配4070 Ti顯示卡 FSP Hydro G火牛減$200
價錢:-$200

1 x (預訂) Gigabyte GeForce RTX™ 4070 Ti EAGLE OC 12GB GDDR6X (缺貨)
價錢:$6,599

1 x [優惠]FSP Hydro G Pro Series 750W 80 Plus Gold Fully-Modular
價錢:$849

1 x Thermaltake S100 Tempered Glass Micro-ATX - Black (三風扇版本)
價錢:$429

1 x Thermalright AX120 Assassin X 120 Refined SE CPU Air Cooler
價錢:$149

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $13,315
https://www.faroll.com/customize#Mjk4NiwzMzA0LDM4NTQsNDkyNiw1MDcxLDUyODEsNTQzMiw2Mzk2LDY0MTM
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞