我是悠二,你問我答,電腦砌機討論,電腦求助 ( 50 ) - Yujihw砌機List 祝各位新年快樂

1001 回覆
23 Like 6 Dislike
頂得順 但最好買夠5把風扇好啲
Ram自己有?
散熱唔差在用埋d15
送貨送到上嚟拍片開箱
著完機有問題 send番條片俾客服
2023仲D15
我見佢又fractal 又貓扇咁 信仰牌子
如果差唔多樣靚仔 我梗係揀Fc140
佢應該禁錯Meshify 明明有atx版的
係咪最好用E-Atx case ,巴打有無介紹?想搵白色機箱
樓上500dx 非常好了,如果唔介意啲樣果啲
是但啦 有錢用大啲有位擺又冇壞
我都記得有atx
無信仰,可以慳得就慳 要個eatx 版係諗住三幾年後轉卡50 系應該又會再大張啲
太耐無砌過機cpu 散熱真係唔熟,都係google 下話呢隻牌子塔冷好 見好多list 都出Valkyrie 水冷但我驚一爆就成部機GG
你又唔係封頂, 中階唁會太大張
再慳用番ddr4

1 x Intel® Core™ i5-13600K BOX 聯強行貨
價錢:$2,470

1 x [1月優惠]Gigabyte Z790 UD AX LGA 1700 DDR5 ATX
價錢:$1,830

1 x [1月優惠]ADATA LANCER 32GB (2 x 16GB) DDR5 5600 Mhz C36 - Black
價錢:$1,150

1 x [1月優惠]Kingston KC3000 Series 2TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4 (配Giga 主機板減$60)
價錢:$1,460

1 x [優惠]配4070 Ti顯示卡 FSP Hydro G火牛減$200
價錢:-$200

1 x (預訂) Gigabyte GeForce RTX™ 4070 Ti EAGLE OC 12GB GDDR6X (缺貨)
價錢:$6,599

1 x [優惠]FSP Hydro GT PRO 1000W 80 PLUS® Gold Semi-Modular (送12vhpwr線)
價錢:$850

1 x Be Quiet! Pure Base 500DX ARGB Tempered Glass ATX - Black
價錢:$739

1 x [1月優惠]Thermalright Frost Commander 140 CPU Air Cooler
價錢:$389

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $15,367
https://www.faroll.com/customize#MzI1Myw1MDcyLDUyODgsNTQzMiw2MTE5LDYyMDUsNjQwMSw2NDEzLDY0Mjg
感謝 但有無機箱係可以好似隻meshify 2 咁前上下都有隔塵網一拉就清到
ddr4 就不考慮,雖然預咗 intel下代都轉socket, 但DDR5 嘢應該都仲可以夾多一兩代卡
500DX咪有
呢隻咪有齊, 仲跟3把唔差既140風扇
哊係喎 睇圖以為得前面 咁去馬了
用水洗???

btw,你好彩.應該係純粹乾左

不過我建議你再整乾d.要完全風乾哂
係會裝埋.11
我新年後返到黎會更新
預我31號或者2月1大更新
你入我tg group.好多人俾到意見你

唔太建議咁砌
去左日本

而家我27歲,十零年冇離開過香港去旅行

今次去左13日.30號返黎香港,31號返工
的確係好唔錯

狂浸溫泉.唔休息過唔知原來平時個日咁攰

所以13日入面.主要休息同食野多.行街買野佔好少
聯絡我客服.我仲未返到香港
可以.你聯絡左我客服先.同客服夾就OK
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞