我是悠二,你問我答,電腦砌機討論,電腦求助 ( 50 ) - Yujihw砌機List 祝各位新年快樂

1001 回覆
23 Like 6 Dislike
a4 冇細過呢個架啦,再細要淘寶
要求得散熱同機箱頂有位放水冷個風扇
本身睇中torrent compact
但呢部好似只適合裝風冷
呢隻一定唔會再有.轉atx 3.0版
torrent compact就係為佢兩把18cm扇,唔用不如買其他機箱
原版torrent 可以裝冷排係底,但係啲喉管會麻煩

可以睇睇lancool iii同lancool 216
E360幾時到 我成條list爭佢
好多都賣哂了

要新年後了
咁塊asrock z690 頂唔頂到13600k
同埋個塔散夠唔夠力壓
pm左你
你可以入我group問
新年前冇的了
應該下星期到了
哦,我落腦場撞下吧
i5-4460配gtx 1060 6gb strix
今時今日100分入邊值幾多分
20咁上下
Lancool iii呢種算唔算係大既機箱?有500cm高
另外想問下 如果我部主機係放係L字型既牆
右邊同後面出風位都係牆 而上面又有野頂住
咁主機係唔係越細越好? 方便通風?
張圖紅色係牆
G500a 好似擺到
後面出風嘅話 機箱拉出少少 其實就得
主要係前面入風
主機越細唔會通風越好
主要係比佢入空氣 反而係機箱入面要多空閒散走
你幾時聽過itx 散熱好?
嗰隻箱係偏大架
未見過右邊出風,反而有啲箱玩右邊入風
如果個頂同後面都有野頂着,咁梗係要預番空間通風,10cm左右我諗差唔多
咁多賣晒,睇嚟4070ti幾受歡迎下
呢D垃圾箱只係ITX高度既ATX
而家好多垃圾ITX 箱CUT短個底板位就當ITX賣
不如正正經經用番MATX
我講得唔清楚
部機會放係牆既角落頭 姐係右邊,後面都係牆
而上面其實都有野頂住 所以只有60cm左右高可以放個機箱
假設係呢個情況下 放部lancool 3 高52cm 闊23cm
會唔會因為機箱太高導致成個空間比較難通風?
會搞到個area好熱咁?
定係如果買atx size既機箱 大概4xcm高 4xcm長會比較好?
例如meshify2 compact/ pop air?
無咩好揀 z690最平係asrock itx個塊
而case我唔要玻璃 torrent fit哂
收到機了
咁簡單啦, 唔要玻璃
2個箱你簡一個啦
1 x Intel® Core™ i5-13600K BOX 聯強行貨
價錢:$2,470

1 x ASRock Z690M Phantom Gaming 4 DDR4 Micro-ATX
價錢:$1,240

1 x [1月優惠]ADATA XPG GAMMIX D20 32GB (2 x 16GB) DDR4 3600 Mhz C18
價錢:$660

1 x [1月優惠]Kingston KC3000 Series 1TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4
價錢:$699

1 x Thermaltake Toughpower GF1 750W 80 Plus Gold TT Premium Edition Fully Modular
價錢:$769

1 x Cooler Master Silenico S400 Micro-ATX
價錢:$615

1 x ASUS Prime AP201 Micro-ATX - Black
價錢:$599

1 x [優惠]Phanteks Polar T6 Dual Tower CPU Cooler
價錢:$310

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $7,442
https://www.faroll.com/customize#MjI0OCwyOTM3LDM4NTcsNDk5NCw1MDcxLDU1MTEsNjIwNSw2MzM2
Ching 落左單幾耐收機
啱啱好七日
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞