我是悠二,你問我答,電腦砌機討論,電腦求助 ( 50 ) - Yujihw砌機List 祝各位新年快樂

1001 回覆
23 Like 6 Dislike
想問下Lian Li UNI FAN SL V2 120mm ARGB Case Fan - White返左貨未?
而家黎緊兩者都麻麻

13代non k 只有 13400f都正常少少
老細
想問下係你到砌機可唔可以攞自己條m.2幫我裝埋 之前買落未裝
同埋我主要玩apex 想1080 穩240 洗唔洗買i7 定i5就得
btw 用緊3070 i5-8400 144都唔穩定
13600kf囉
唔想超頻就b660m
想超頻就z690
我tg group 有個買返用左幾日之後壞左

等3個月
post上hkepc個fb group應該一星期就有呢啲維修嘢唔屌唔會快啲整

流暢玩到L0L Apex,畫質冇需求

想問呢個list係咪伏,升級比較難
我應該去網店法澳自己砌?揀靚啲嘅顯卡?
利申 電腦新手
筆直~$8000
8000係連mon?
死升u就得
但奧林匹斯好食卡
玩槍game 75hz
+500好似14hz
唔連
連登緊係法奧啦
24小時連登CS
主要打吓聯盟戰棋
MSI MAG Z690 TORPEDO 同TomaHawk分別係邊
唔要wifi係咪TORPEDO就好
都你細size 牛
但呢隻係atx 3.0 唔洗用12pin 轉插線
如果仲有 可以話係最後倉底貨

代理冇再入了
新年後有咩優惠
等埋我新年後返黎先
單買都得
想問下油耳巴M27Q會唔會/幾時會番貨 唔該晒
幾時會出新年後優惠
等緊出新機 好心急
各位巴打 大家好 祝新年快樂 小弟第一次砌機 麻煩大家幫手睇下個list 有咩錯漏請多多指教
電腦主要用途: 用黎睇睇4k Netflix,打機 1440p,主要想玩FPS例如call of duty同埋battlefield。但係都會玩下civilisation6 同埋 VR
1 x Intel® Core™ i5-13600K BOX 聯強行貨
價錢:$2,470

1 x MSI PRO B660M-A WIFI DDR4 Micro-ATX
價錢:$1,110

1 x [1月優惠]ADATA XPG GAMMIX D20 32GB (2 x 16GB) DDR4 3600 Mhz C18
價錢:$660

1 x [1月優惠]Kingston KC3000 Series 2TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4 (配Giga 主機板減$60)
價錢:$1,460

1 x [優惠]配4070 Ti顯示卡 FSP Hydro G火牛減$200
價錢:-$200

1 x (預訂) Gigabyte GeForce RTX­­™ 4070 Ti GAMING OC 12GB GDDR6X (缺貨)
價錢:$6,999

1 x [優惠]FSP Hydro G Pro Series 850W 80 Plus Gold Fully-Modular (送12vhpwr)
價錢:$949

1 x Fractal Design Define 7 Compact ATX - Black
價錢:$799

1 x [優惠]Phanteks Polar T6 Dual Tower CPU Cooler
價錢:$310

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $14,637
https://www.faroll.com/customize#Mjk4NywzMzk1LDM4NTcsNDkyNiw1MDcyLDU0MzIsNjIwNSw2MzM2LDY0MTQ

另外想問cpu 用i5-13400F,i5-13400 定係用 i5-13600k 對於打機睇4k Netflix4k影響大唔大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞