我是悠二,你問我答,電腦砌機討論,電腦求助 ( 50 ) - Yujihw砌機List 祝各位新年快樂

1001 回覆
23 Like 6 Dislike
如果兩張顯示卡火牛要幾w先穩陣
27GP95R-B個moon 有貨未
呢樣跟型號計番
網上應該有嗰啲pc power calculator
即係理論上我好窮嘅話
齋換motherboard同cpu係咪已經唔差?

多謝大家先
冇限budget?
要兩張4090,請出招
Budget $30000 內
顯示卡 > 3070
1 x Intel® Core™ i9-13900K BOX 聯強行貨 (現貨)
價錢:$4,530

1 x MSI PRO Z790-A WIFI LGA 1700 DDR5 ATX
價錢:$2,299

1 x G.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5 64GB (2 x 32GB) 6000MHz C32 F5-6000J3238G32GX2-TZ5NR AMD EXPO
價錢:$3,399

1 x [1月優惠]Kingston KC3000 Series 2TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4 (配Giga 主機板減$60)
價錢:$1,460

2 x (預訂) Gigabyte GeForce RTX™ 4070 Ti EAGLE OC 12GB GDDR6X (缺貨)
價錢:$13,198

1 x (預訂) FSP Hydro PTM PRO 1200W 80 Plus Platinum Fully Modular ATX 3.0 PCI-E 5.0
價錢:$2,099

1 x [優惠]Lian-Li LANCOOL III Mesh RGB Tempered Glass E-ATX - Black (送Dust Filter Kit)
價錢:$1,230

1 x Valkyrie GL360 ARGB 360mm CPU Liquid Cooler - Black
價錢:$969

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $29,264
https://www.faroll.com/customize#NTA3Miw1NzkxLDU4NTcsNTkwNCw1OTU3LDYxMzMsNjI3MCw2NDEzLDY0MTM

睇情況執多條8gb RAM
有啲mon support daisy chain. 又可以用hub . 要考慮埋輸出resolution 同refresh rate.
悠老闆想問吓張LIST入面嘢需要預訂係咪都可以直接落order過數再等貨到?
另外想知1月優惠會大概last到幾時 想等埋月尾糧
今代so far so good
你可以入我tg group問
悠老闆想問吓張LIST入面嘢需要預訂係咪都可以直接落order過數再等貨到?
另外想知1月優惠會大概last到幾時 想等埋月尾糧
咁邊隻有貨買邊隻

你可以問我客服
我到而家呢一刻 仲係 備貨中
係咪要等 新年後先收到機……
想買rog 4090 係咪年中先有貨
已經好細
比多小小錢額外費用
Phanteks EVOLV SHIFT XT small form-factor Mini-ITX Case - Satin Black
唔怕要俾錢
驚要我寄倉

放唔放假其實本身對我黎講好小事

去旅行唔代表 你唔需要對現有訂單負責任

唔通真係去個旅行大哂 乜都唔理咩
應該係冇哂了

代理都清哂好耐

你試下問下我客服 叫佢地問多次代理
RTX 40系列ROG = 核突到無輪 (不服來辯)
買SUPRIM X啦出面應該仲有現貨
啊二,會唔會透露下幾時有Atome 付款
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞