今日去咗灣仔玩鴨鴨船,見到兩個拉船嘅阿叔,覺得佢哋好可悲

600 回覆
66 Like 1926 Dislike
佢哋都係自我安慰姐等啲人見到佢哋喺公屋行出嚟都唔敢睇小佢,懶係有底牌咁
唔好講到佢哋咁偉大,唔做佢哋邊個先開飯?
下欄工種當然會對社會有貢獻,但唔係出於佢哋嘅自願,你估佢哋唔想做醫生?
好好笑
每個人都有自己嘅標準
一個發憤圖強嘅人,睇到一Pat爛泥,唔係會覺得佢垃圾
一Pat爛泥,見到周圍都係爛泥同溫層,咪會安慰自己話做人最緊要快樂。
但係有錢同快樂唔可以同時存在嘅咩?
真係每次睇到都笑到肚痛全世界多有錢人關佢哋咩事
啲抽水中介都係垃圾,我認同
人地生活過成點關你撚事
重多事過啲八婆
男人老狗好似你成個女人咁咁多事真係死左去算
其實佢地唔係唔知道做呢啲工失敗,佢地只係想駁米蛇你因為你成日話做呢啲工寧願去死,不如死咗佢算,佢地係唔gur你唔知啲人經歷過咩,各種人生既起起跌跌,未體驗過大部人既苦況,覺得純粹狗眼看人低睇唔起窮人就搵啲個別例子嚟挫挫你銳氣,想你收斂下。
用職業黎衡量一個人既高低輕重
你都唔方好得去邊
睇你都係仇富撚黎嫁喇
乖乖地讀多啲書
第時去庇護工場入筷子就唔洗俾人恰
分分鐘已經餓死咗
新蒲崗阿婆出名到極點 仲有好多大愛傻鳩送錢比佢
原來而家仲有人唔識我
我最欣賞嘅,就係有錢人,憑實力證明自己
係你地呢啲人先仇富

(分析)窮三代根本冇資格怪自己父母(內有資產證明)
https://lih.kg/2971932
(分析)窮三代根本冇資格怪自己父母(內有資產證明)
https://lih.kg/2971932
我見過個啊伯仔女移晒民,自己三層樓收租,但去做看更打發時間喎。
我地公屋用家好多都好有勢力!
請尊重!
謝謝!
私樓勢力大啲
大把人有樓有車位,退休走去揸的士,我識幾個都係咁
咁多人得9閒覆依條人渣真心仔既,幾搞笑,哈哈
死支持式垃圾概念,依個種族多D 依種人渣就快D滅絕乾淨就岩
的士唔同,而且好多的士佬張牌係自己
老實講我自己做生意係搵到錢既。但係好多時候我寧願去揸巴士住公屋平平淡淡過一世算
正常
當你得到左滿足左你想要嘅慾望之後
就會想回歸平淡
但當你得唔到嘅時候,人人都想要

就好似做愛,成日都想內射
射完之後又後悔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞