今日去咗灣仔玩鴨鴨船,見到兩個拉船嘅阿叔,覺得佢哋好可悲

600 回覆
66 Like 1926 Dislike
係咪興趣幾時到你話係定唔係姐
渣車都有人當係興趣啦 拉鴨點會無
係唔知香港點,日本的話 呢啲19 興趣夠匠人的話係揾到好多

所以咪話你標題如果係洗廁所/掃垃圾 我就唔會覆你
咩叫個別例子
個個人都係獨立個體 每人都有唔同既故事
咁邊個先係大多數
真正係興趣,會俾人睇到係好投入
佢哋行行企企,又唔認真做嘢
睇唔出係興趣
黑社會俾人印象係垃圾
當中嘅好人係個別例子
影唔影響到大家對黑社會嘅印象?

你入咗黑社會,就預咗俾人覺得你係垃圾
正如你做啲下欄嘢,就預咗俾人可憐
印象呢啲嘢係大家公認
正如你會覺得乞兒好可憐
連登俾人印象係垃圾
當中嘅好人係個別例子
影唔影響到大家對連登嘅印象?

你入咗連登,就預咗俾人覺得你係垃圾
正如你做啲戇鳩嘢,就預咗俾人可憐
印象呢啲嘢係大家公認
咁撚多負皮
證明樓主啲咩?
連登俾人印象係垃圾,係你自己諗出嚟
有啲嘢係公認嘅,唔係你話係就係,亦都唔係我話係就係
乞兒俾人感覺係窮嘅
做下欄嘢俾人感覺就係下欄
黑社會俾人感覺係垃圾

都唔知有咩好駁
你真係好撚串

雖然平時講嘢係on9偏激啲,但好佩服你係度講真說話比人屌

講真有錢點會住公屋,只係大家對「富」嘅定義唔同姐。

HSBC話一個中產只係計銀行流動資產已經要有5百幾萬,鬍鬚曾都話自己係中產嘅時候。係得窮撚先會當公屋「富」戶個「富」係富。

不過現實無人鐘意聽真說話架。
有咩咁可悲?
自力更生
即刻駁嘴!
我公司附近有個阿姐訓係垃圾房,有三層供斷咗嘅樓,佢仲要成日訓街,冬天包報紙訓
上黎連登開廢post都唔見得你幾高貴
全部準備drop to zero 有咩用
自已人生其實只係要對自已負責
自已覺得接受到咪得,
公認,印象呢D係人睇法
識人淨係做兼職,鍾意平日去行山去旅行
可能係你眼中係垃圾
或者你所謂公認國際標準係垃圾
但佢自已覺過得開心咪得
請爬文你地咁多人都識呢位「阿姐」嘅
我講o個D情況同公唔公認無關,完全邏輯推論黎喎
你覺得佢地要做到你心目中的事,做唔到就係可悲
咁同樣邏輯,唔好話心目中,你連事實上都無做到佢地做緊的野,你咪係廢柴囉
用邏輯反駁呀唔該
的確忠言逆耳
咁乞兒乞食都係自力更生但可悲係事實
我覺得拎呢啲人嚟令後生仔引以為鑑,係好事
賣牛雜都係自力更生,但可悲都係事實
牛雜佬而家係邊到賣緊
諗出嚟? 笑到我
保險post?
咁你補充多啲呀麻
本身做得呢啲工就可以有好多好多原因
可以為興趣 為hea時間 為左識多啲人 為左近條女 為左咩都試下 甚至可以因為住得夠近 等等一堆香港人理解唔到既原因

唔一定係為賺錢生活
不過咩都諗係為賺錢既真係好香港人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞