今日去咗灣仔玩鴨鴨船,見到兩個拉船嘅阿叔,覺得佢哋好可悲

600 回覆
66 Like 1926 Dislike
你邏輯咁差,叫人用邏輯感覺反駁

乜野叫「唔好話心目中」?
我講緊印象,你又唔覺有印象去對比。
唔好自己篩走「印象」呢個關鍵

乞兒俾人感覺印象係窮

我有自己嘅公司,有樓收租
如果佢對我呢啲「未試過拉船嘅有錢老闆」嘅印象係「廢柴」嘅話
我歡迎佢有呢種諗法

如果大眾對於「未試過拉船嘅有錢老闆」認為係廢柴,我亦冇辦法阻止。但係事實上唔會有人咁諗

你話我事實未拉過船,如果大眾對於未拉過船嘅人係廢柴,有呢種睇法。咁即係對於呢個社會黎講,因為某啲原因,未拉過船的確係廢柴。所以我同你都冇可能阻止到呢個事實 明唔明?
你好蠢
其實全世界都係咁賺錢
只不過有啲地方賺到某個數就可以享受生活
香港係一線城市?想好好享受香港呢個地方嘅生活,就一定要賺到某個數

當你有能力嘅時候,你可以喺大學選擇你鍾意嘅科目。
當你冇能力嘅時候,你亦都可以搵一份相對比較有興趣嘅下欄工作
你講到佢哋咁偉大?你估佢哋唔想做醫生?
你用乞衣就已經出事啦你唔係諗住同我講佢做乞衣興趣下化 你比喻錯哂咁
係呀 醒目仔
不如今日你早收工去個阿叔面前,表達一下你依番意見
人地有正職,只係得閒搵多份錢
冇錯到,你自己諗清楚思考下
基因明又黎柒啊
講真,其實你係點firm佢哋真係無錢?
我番part time外賣員喺你角度算唔算垃圾工?
利申: 黑卡主卡
其實人哋想點過你又唔使去批評嘅人哋可能覺得咁樣過仲舒服呢,又唔使話人可悲
殺人放火金腰帶
修橋補路無屍骸
你太睇得起係香港裝修呢個行業啦
入過行浸過就知其實都係鳩下鳩下
邊間嘅黑卡?影黎睇下
香港就係有你呢啲目光咁短淺嘅人就搞成咁
咁的確行行都有人鳩
但裝修呢行認真嘅人都好專業好匠人
無所謂橫掂啱啱收到張新嘅

你睇正負評比例
反我係佔大多數
即係多得你地先搞成咁
影張相當然冇所謂,我都影過唔少資產
但連id 唔該
咁你嘅留意就有參考價值
有冇諗過大多數人覺得你戇鳩
你面皮都幾厚
唔係撑樓主但目光遠大既人應該都唔會想拉鴨仔船
我意思係話,唔認得我嘅人佔大多數
即係香港人普遍同我思維唔同,所以唔係我搞到香港咁
可以改變一個地方習俗,係大多數,唔係少數人
即係搞到香港咁樣嘅係你哋
見到後生仔做又慨嘆,見到中年人做又慨嘆,見到老年人做又慨嘆,點搞?
你不如自己開翻個米明國喇
香港人就係咁
唔滿意咪走囉
你有冇努力發憤圖強搵個適合自己既世界?
冇你即係得過且過喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞