今日去咗灣仔玩鴨鴨船,見到兩個拉船嘅阿叔,覺得佢哋好可悲

600 回覆
66 Like 1926 Dislike
所以我都幾敢斷定佢地人生係失敗全部都係安慰自己嘅說話,就算係公屋行出嚟,佢哋都想人哋覺得佢係隱形富豪。懶係有底牌咁

但永遠又唔肯做實事,所以永遠都係貧窮

巴打我推測到你有嘅專業同埋成就
未必絕對證明你有,但係你唔敢打出嚟就證明你肯定冇
如果你打出嚟,我會信你有
Ok?

肯打出嚟未?
除咗回避問題仲識咩露底啦死傻閪 即係冇舉啦你呢啲廢柴收檔啦 你都冇遵守到承諾順便死全家
未必絕對證明你有,但係你唔敢打出嚟就證明你肯定冇
如果你打出嚟,我會信你有
Ok?

肯打出嚟未?
成班有問題,斷章取義,唔撚睇前文後理
唔理解你諗乜,唔會get個重點
一味就唱反調屌屌屌

佢哋會話「人哋可能收緊租」
字行又間暗示明示要話俾你知佢幾有錢
變相想人哋都覺得佢地幾層樓blablabla
要咁樣去證明自己真係好撚垃圾
然後你唔認同佢就會話你「望下呢個世界啦好多人好有錢」

總之要覺得佢好有錢
佢屌你就係啱
突顯自己唔同

要咁樣喺網上面拎成功感 幾多層樓收租都假啦
點解唔可以?我依加三十四歲都算財務自由,做外賣員周圍行下不知幾好,得閒又做下義工行下山執下垃圾,點解有專長既人就唔可以咁做?我屋企人住太古城佢地唔算窮但絕對唔算有錢

Please tell me the rationale behind as you seem so sure about this lol

你睇下
咁撚樣都噏得出
大劉做到嘅野 佢話「其實唔難」
就知嘈都無謂
玩你啲數碼暴龍卡啦,喺度學我講嘢

數碼暴龍咭
https://lih.kg/2918803
佢哋永遠覺得世界上所有嘢都唔難
佢哋做唔到係因為生不逢時
淆底獸返去含撚啦
你講得好中成日話幾百萬好少,又話識邊個邊個幾多億,人哋幾多錢關佢撚事咩事實係自己戶口幾十萬都冇
It’s funny how you use just one post to negate the fact that I am a centurion basic card member I suppose you have one too as you are saying you have over 100m of assets in terms of value? Was merely trying to communicate with you in a peaceful but you are way too defensive bro just chill and get a life
Peaceful way*
屌 笑死
除咗生不逢時 仲覺得無人賞識
你喺見到人窮 網上面呻兩句
佢地就會幻想到自己都會俾人咁諗
就屌撚左你先

玻撚璃心到癲
至少拉船叔叔貢獻緊社會同旅遊產業、貢獻GDP同稅收、為情侶同家庭創造回憶快樂等計算唔到嘅無形價值。

樓主只係戇鳩,醫返只為社會增加負擔,篇濕鳩文更加負Value,好難同上述佢地比較。
垃圾。唔敢post. 送我20萬預自己賭輸?!真係吹水做假啦😂😂😂😂😂😂😂😂😂

浪費你時間?你又要覆我嘅?On9仔

「我睇你睇兜」😂😂😂😂😂😂😂成個唐英年咁嘅款嘅乸型。

行撚開啦,9位數資產😂😂😂😂😂😂😂 On9到
「望下呢個世界啦好多人好有錢」

呢個post狂sell做下欄工會發達執下垃圾有幾百萬

唔識世事既後生入黎呢個post隨時比人昆到,我懷疑上面有唔少奴工處既人
人哋過日晨啫
拉船都係貢獻社會啦

地產佬 fund 佬 保險佬
只係呃錢,有無貢獻社會?
「失敗」邊個去定義?
樓主講嘅嘢,好多都係現實。魯迅係「立論」都有講,真實說話無人鐘意聽。

而樓主好鄙視窮人,如果無睇錯應該窮人圈子出身。大左有左成就好仇恨窮。現實社會多數都係中產係最討厭窮人,因為佢地最了解「可憐之人,必有可憐之處」

而當識啲真係含住金鎖匙出世嘅有錢仔,佢哋對窮根本冇概念,八達通都唔識用公屋係點都唔知。反而好可憐窮人。
佢咪就係嗰個自己口中既廢物囉
日日上黎摟屌 應該係0仔
大家唔係gay嘅千祈唔好亂插
講中咗佢哋最自卑嘅地方人生失敗,跟住又話邊個有資格定義成唔成功淨係想去旅行去玩,就唔好咁驚俾人話自己失敗啦
你講到佢哋好似咁偉大佢哋唔做呢份工咪又係大把人,佢哋唔做邊食個飯?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞