[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(349) 7900XTX正式登埸

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
咁平都有
我個問題解決左,放上日本EC2就可以正常運作,唔洗local server,唔該晒幫手
平時要黎打fifa 同2k
Budget 8000左右

1 x Intel Core i5-12400F BOX 聯強行貨
價錢:$1,290

1 x ASUS PRIME H610M-E DDR4 Micro-ATX
價錢:$660

1 x ADATA XPG GAMMIX D20 16GB (2 x 8GB) DDR4 3200 Mhz C16
價錢:$390

1 x [1月優惠]Kingston KC3000 Series 1TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4
價錢:$699

1 x ASUS Dual GeForce RTX™️ 3060 Ti V2 OC Edition 8GB GDDR6 LHR (可單買或砌機)
價錢:$3,399

1 x [優惠]FSP Hydro S Series 650W 80 Plus Silver
價錢:$499

1 x Fractal Design FOCUS G ATX — White
價錢:$380

1 x Be Quiet! Pure Rock 2 Black Edition CPU Cooler
價錢:$269

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $7,666
冇影響.可以繼續用
粒扣冇爛到係可以砌番落去
有冇巴打買咗 4070Ti ? 想問下你地打機果陣張卡去到幾多度
好涼,100%full load 都係唔過700
galax st
我用緊 Giga Eagle, 部機擺枱底,一打機就下面就有 d 熱氣擁上黎,有 d 暖,一 check 都成 70 度,心諗依家冬天,都咁,夏天咪仆街 最高 79 度係咪已經算好
有熱氣先好,代表排到熱岀黎

本身用緊SATA M2, 換左塊MB唔支援
睇中左SN850X做系統碟, 想搭多隻裝GAME, 洗唔洗去到770, 但加10蚊USD已經有850X無heatsink版, 請問巴打有咩好推薦
Mb有heatsink就買冇heatsink
Mb 冇就買有heatsink
舊機用唔需要買太快
另外HS唔值錢另外買都得
反而考慮下買隻大d 2TB會開心d
舊機用唔需要買太快
另外HS唔值錢另外買都得
反而考慮下買隻大d 2TB會開心d
夏天既問題夏天先算啦
夏天都係長開冷氣㗎啦怕乜
我塊板都係咁樣
用咗2年咩事都冇
長開冷氣電費好貴呀
好撚熱呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞