[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(349) 7900XTX正式登埸

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
淘x解決左
而家礦卡幾舊水性能好過igp十倍
有咩需要買一張看門口
有個問題想問
其實2070呢d 卡 要用2.5slot ,其實係咪會block 哂兩個細pcie 位?

我發現有張wifi 卡用左係最底個pcie位,會唔會裝左2070就會用唔到張wifi card?
利申用緊垃圾板h110m-h

另外想問,如果真係用唔番張wifi card,其實用usb wifi 打機效果係咪會差好遠?

物理上無阻礙就用得
想問下 上得DDR5 MHZ係咪最好上6000以上
Logitech
係,6000 c18起
一定係g pro
底板啲pcie
唔係通常對應
第1 (gpu),
第4 (Matx最底個條),
第6槽咩?

除非你gpu超3槽 (有時偷雞3.25),
正常應該可以用番第4槽
感謝
如果物理上阻到,我係咪得返usb wi-fi呢個選項,巴打有無推介?
(check左底板無wifi)
用緊咩卡慢? 仲想之後新機Skyrim VR
1060 玩到眼痛
我個情況係咁,張顯示卡係1060
如果新卡2070厚身d,係咪應該頂硬張pcie wifi 卡
兩位清都係用緊舊mb?

會唔會有m.2 e key slot?
有既可以買類似呢啲既wifi card

最新UPDATE:
display個到果然係無貨
話下星期應該出4070, 我應該出4070ti
佢叫我4070出再聯絡佢
同時, mon都無貨....睇黎呢樣要去腦場自己托...

問題:
想轉4070ti 大約幾錢 應該買邊個牌子?
個LIST直換4070ti,有冇野要換?

題外話:
法x個態度好似唔多緊張個張單咁,可能好多單啦
講野都有禮貌,個過程無hard feeling
不過正常如果想做成張單,無貨都會比alternative說個客買
可以話佢呢樣好,但又好似怪怪地
750W 牛。。。你要計下數

上唔上ATX 3.0新牛
3080=> 4070ti
我諗你要預多2千先
因為而家吹緊 功課價係 鎂799

到你買得到既 custom 版
應該都850 左右

落到腦場,8千樓下都要還神
8-9k budget, 想要主機板同卡用asus,有無推介?主打fps game 1080p 144hz 請出招
睇嚟都係要等
4070 ti msrp傳閒係799usd
4070 仲未有消息係幾錢
嚟到香港要貴小小

你tg pm悠二同佢講 成張hold住等4070ti 到時先轉 可能要轉牛(未知,唔肯定係咩供電)
不過想要咩都冇 都係會嬲嬲地既
thx ching
法X有人WHATSAPP左我 叫我到時再落單...
個MON話1月中會有貨
悠二係咪要搵佢個人TG? 巴打有冇得SHARE
我得佢GP TG, 個到成4千人...
我想問下X570 GIGABYTE 底板冇左ON OFF CHARGE?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞