買電視機 / 換電視機 集中討論區 (125)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
如果係LED機 就算唔抆插蘇 成日開熄機 對部機都唔好?
冇所謂
3. 係,大幾每3分鐘畫面轉少少,但係個layout 會一樣
A95K同A80K分別係咪淨係QDOLED panel同埋Made in Japan?無其他硬件嘅分別?
建議你播歌時關閉畫面, 電視有此功能
1. 喇叭配置有唔同
2. 光度有唔同
冇問題呀,我講緊嘅開機熄機係切斷電源咁解,唔係用remote嗰個開關掣
QDOLED係WOLED拍馬都追唔上嘅畫質,而且A95K有送bravia cam
唔敢講,會唔會水貨咪仲危
感謝step爸同迪路爸解答
我要熄制原因係因為我個hdmi to usb 個adapter好鬼熱,就咁remote熄佢一樣有電過,我驚唔係屋企會著火
上網一打好多好多LG
換其他hdmi to usb
LINK
你個hdmi to usb係做咩架?

因為而家睇嚟係個adapter/綫嘅問題,既然係綫材問題點解唔係換綫要搏自己要換電視呢?

講下睇下幫唔幫到你
我已經唔想覆,加油
客氣,出面啲sales為咗佣金、YouTube為咗搶頭啖湯,不停喺冇蒐集資料嘅情況下亂噏廿四,實在太多錯誤電視資訊充斥香港
請問 文中講既 水貨電視機店 盛...澤
係唔係 地址係 香港深水埗鴨寮街 14 號地鋪 (MTR 太子站 E 出口 5 分鐘路程) 個間G & J 。

唔好意思 因為我未買過水貨電視機 驚買錯鋪 (因為屋企長老 成日質疑呢樣個樣 我要做足功課 搵到有說服力既鋪 佢哋就信任 )所以想揀岩鋪買 但預算始終唔多
咪想搵 性價比高啲或 穩陣啲既鋪買電視機

(佢哋傾向日本機 Sony Pan ,一係就三星、或大陸機Tcl個啲 ) 我睇過百 同豐 都唔平 所以想請教一下。
Thanks 🙏
電視待機嗰part喺邊?短路唔可以係開住電視嘅時候發生?你知道佢用拖板定萬用插呢?關電視待機咩事呢?
如果SONY就唔好買水貨,你睇頭post有寫點解

你budget幾多呢?電視距離座位幾遠呢?
同埋 請問 前文曾於見過推薦既其中兩間 店 Av outlet .另一間 Avlife 。 有冇話邊一間穩陣啲嗎? 定 睇要咩牌子 行貨定水貨嗎?thanks all
AVlife/AV outlet只會賣行貨
我預算 5k 到15k內
距離有三有左右
Thanks ching
3米其實要買75吋以上,加上你係屋企老人家睇電視,Panasonic嘅TH-75LX900H係理論上最好,只係多過你budget一半左右

另外平啲就行貨SONY 75X80K
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞