買電視機 / 換電視機 集中討論區 (125)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
“換個坐枱既架”
都沒有menu制

可以用到
我唔係盛澤員工,我只知道佢係同供應商拎貨,不過唔知邊間
由佢
OK

BTW 年幾2年前同英京訂左部BLURAY機,$200訂,到而家都未收過電話 仲拎唔拎返好

你有單咪搵佢問下
詳細你可以問番佢地

不過肯定唔係淘寶貨
我見A95K 40W喇叭,但A80K得30W
其實A80K喇叭夠唔夠用?

光度就試過去AVlife睇,2部播同一條片,都睇得出嘅,但爭咗成萬蚊,同埋屋企冇第二部機對比,好似冇咁覺
同埋A95K係咪一定平面座枱,無好似平時啲電視咁有腳架?咁咪放唔到Soundbar?
A95K最值錢係QD-OLED Panel

你唔覺得光一截同埋顏色更濃更鮮?
呢個係A95K缺點

要搵層架或者木板之類墊高佢先可以加Soundbar

如果怕麻煩就A80K
不嬲都話無對比無傷害

買左果部就係最好睇果部
不能同意更多,買咗就儘量唔好諗
想問 LG C2 點樣可以睇到 Netflix/D+ 果啲 streaming info, 同出緊咩聲效?好似唔見 remote 有 info 制
按藍色制睇下得唔得
pioneer lx500/800? 建議你直接去收部二手算
去退訂啦

不過預俾人打走
我仲有堆 sacd 同埋 dvd-audio 碟
lx500
唔得呀,冇料到
https://www.youtube.com/watch?v=XP040UKE69w
電話裝LG THINKQ APP再試
按黃色制睇下得唔得
按9制下面果粒 ... 睇下得唔得
本身用緊 Sony 55‘’ X90F ,而家部機壞左(開機黒屏),
整唔整好?

如果唔整買部功能相近的55‘’ 新機買邊款好?
預算8000-12000。(希望性價比高)
留意過Sony X85K,X90K,A80J/K
三星 QN85B。

用途 睇波,PS4/PS5(未來),睇Netflix。

爬完文,傾向買行貨,想問連鎖鋪(豐X,百XX)同 深水埗 AVXXX 鋪頭有咩分別?純粹冇晒啲贈品?因為個價都差成20-30%。
純粹冇晒啲贈品
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞