買電視機 / 換電視機 集中討論區 (125)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
c2 乜都冇開都upscale 得好自然喎
真實解像Sony 獨家技術,唔好用LG 去比。贏既機率係零。
google過samsung Q60B同Q70B
見Q70B勁D
但盛X報Q70B仲平過Q60B
我有冇睇錯d咩
1. A80J可能冇DEMO了, 不過你睇A80K就可以
2. 我建議你如果冇決心, 就唔好去睇OLED, 你會回不了頭
想問問 而家邊到有較多PAN既電視機可以睇喔?
因為百記 豐記 我行過好多間都冇擺咁制AV生活 我暫時去過K11睇 都冇咩,其他分店未睇...
Tks all
其實沒有所謂, 最緊要係你唔好自己開箱
送貨就只係送貨, 裝機係另外將SONY師傅上門開箱裝機
唔同牌子有唔同方式~
ching買邊款機呀?
我買左接近兩個星期都未收到電話
1. Q60B係WHERE既報價??
2. 盛澤水貨基本係平過price.com D水貨鋪, 佢應該係最平最安全
PANASHOP
人氣店

可能因為信興代理唔比佣, 大鋪都唔多擺DISPLAY
專門店,中原,av life 同Aeon 都有
AVLIFE送貨
SONY裝
ISQUARE
咩PAN記機都有
1. 盛澤係賣水貨電視
2. 盛澤55Q70B水貨5xxx
3. 香港行貨55Q60B賣緊6600
4. price.com賣緊5700或以下既55Q60B都係水貨
5. Q70B規格當然好過Q60B好多

仲有咩唔明白可以再問
1. 香港行貨55Q70B賣緊8380
2. price.com賣緊7080果D 55Q70B係水貨
3. 盛澤55Q70B水貨賣5xxx只限連登巴打
其實真實解像開左唔係好大分別

LG用預設標準模式畫面仲銳利

其實LG都一樣有超解像功能
講緊超解像功能,LG一樣有
人人喜好唔同,有人喜歡自然,有人喜歡銳利,有人追求細節,有人追求濃烈色彩
你了解下2者分別先,唔係個名似就係差唔多既野。

另外畫質唔係淨係講銳利度,大把人長開0銳利度

https://www.audionet.com.tw/thread-6217-1-1.html
我就睇實物既
有冇比較評測睇下
step 爺幾時追求迪B
唔會追求,高攀不起
知你實擋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞