買電視機 / 換電視機 集中討論區 (125)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
賓J太長,不了
公立醫院醫生,定係私人診所?
OK
搵大錢就已經ok啦係香港
我都做到灰心
你又做咩灰心??
仆街,岩岩收到電視點知師傅唔老實,因為岩岩將舊電視拆落黎,將啲hkmi同舊電視放埋一齊,咁就比佢一次過拎走埋,打去問佢仲即刻覆我話開箱check左冇(走左5分鐘),我真係信個師傅停低架車同我開箱check 囉好似驚死我叫佢返轉頭咁
好貴既HDMI線?
應該100零蚊啫,唔係想話佢貪心,我肯撚定師傅怕麻煩啫

本身買2部2個地址,第一部好地地仲介紹朋友去試下,即刻叫佢咪撚去
買咩電視, 邊間鋪
我睇到應該一對嘅人
未能起埋一齊
都好灰心
唔應該吖
在世間尋覓愛侶
尋獲了但求共聚
然而共處半生都過去
我偏偏又後悔
Q60B, 不過老實說放係房用唔錯
有架,我果時都係多口問先知,不過就無曬貸要等
最近買咗q800b soundbar,因為部電視係幾年前samsung ks8800冇atmos,所以買咗chromecast with google tv,但係一連soundbar再上電視就會畫面過一陣就黑畫面1秒變返正常,隔一陣又係咁
直插電視唔會閃不過就變冇atmos,有冇人知點整??
TV
設定>>一般>>外置裝置管理員>>輸入訊號加強>>HDMI 1,2,3,4>>開

CHROMECAST連soundbar再上電視睇下點

你最好都去埋SOUNDBAR區問

不過冇機係手, 好難有方案

唔多巴打用舊TV配新SOUNDBAR

KS8800個ARC HDMI 應該未必傳到ATMOS
我都係跟你setting咁都係會閃
上網搵過d人話一係換電視,一係換apple tv
chromecast set做50hz都唔得
過soundbar問下先
動態範圍和顏色格式:
採用內容影格速率:

有咩可以選
動態範圍和顏色格式:動態 hdr sdr 顏色 YCbCr 4:2:2 12-bit
採用內容影格速率:流暢 非流暢 永不
LG都做到啦
顏色只有 YCbCr 4:2:2 12-bit ??
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞