買電視機 / 換電視機 集中討論區 (125)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
過保養就唔整
12000買唔到55A80J, 55A80K, OLED行貨唔係咁平
9800-12000既55A80J都係大陸水貨, 香港行貨賣13680-13980
11980-12980既55A80K都係大陸水貨, 香港行貨賣14880

買55X90K, 我可以話基本得10%左右畫面升級感, 系統就順左好多
買55X85K, 我可以話係降級, 只係系統順左好多
買55QN85B, 我可以話係升左級, 黑位好左好多, 可視角都好左好多, 不過唔支援DOLBY VISION, 而都冇咁多APP用

大鋪AVLIFE, 55A80J $15780只係標價, 你問SALES可能$14980-15380買到, 加上有$1500超市禮券 + WF-L900/WM E - LinkBud無線耳機(白色), 最後可能仲平過AVOUTLET等細鋪, 折實價可以打電話問

我建議買SONY 55A80J

其他例如PAN記果D系統老舊, 功能少冇AIRPLAY, CHROMECAST之類, 如果真係唔夠BUDGET可以買2021年舊款PAN記55JZ1000H, $11680-11980左右, 你可以按需要加APPLE TV, CHROMECAST
咩機咁誇張?2年ps5都抽到幾部
行貨多數只有一分錢一分貨, 沒有什麼性價比
2年ps5都抽到幾部
YOU SURE>??
我4月果時單抽ps官方,一個月就中
依家落鋪都有機會直接執到現貨
唔知邊度討論,回埋呢個

sorry step巴

係pioneer lx500
巴打對影音有高要求噃
想問下 網上見有水貨 48吋 C2 八千幾
買唔買得過?
1. 行貨都係1萬, 買個3年保養仲好啦~
2. 佢果個價未必係真
3. 水貨我只推薦盛澤, 其他鋪我沒有意見
比左1600買個正行貨好過啦
行貨推薦AVOUTLET, COMPUMARK, HDLIFE
55 C2 水 九千幾

自己諗
想問問 C2 如果 55,65買水貨同行貨 係唔係價錢差距會較大?
如果買C2 買盛澤 係唔係性價比 較高嗎?thanks
頭POST咪有行貨價, 自己上price.com都搵到
65C2
行貨23680冇贈品
盛澤水貨15XXX

55C2
行貨14680冇贈品
盛澤水貨9XXX

購買水貨電視我推薦 盛..澤
先問自己有冇位
請問呢兩部邊部好d/易用d?

LG會唔會有烙印問題?
呢兩部都唔係OLED,唔會有燒印問題
知唔知大概係9千頭中尾?
啱啱訂咗 TCL C835 55"
問 Fever Electrics 淨機有冇連登價,HKD$72XX,Good offer
99XX
喺盛澤買咗65C2同埋Q990B今晚嚟裝,同盛澤老闆都傾左成個月,每隔幾日就煩住佢問左佢好多嘢,佢都不厭其煩咁解答哂我所有問題。今晚裝完之後再上嚟報告,睇埋佢哋嘅安裝同售後好唔好

報告返當晚裝機嘅情況同埋用咗幾日嘅感受:
當晚裝機師傅好專業,因為我哋揀咗裝掛牆架,師傅逐吋逐吋幫我哋去度同埋試裝機後嘅高度同位置,就住我哋梳化嘅高度咁去較個最佳嘅掛牆高度。裝完之後又幫我地走靚電視機後面嘅線,其間發現原來屋企其中一個天線插座位入面嘅線有問題俾唔到訊號,師傅仲幫手打開睇天線插座入面嘅情況。

至於個soundbar,本身諗住後置喇叭裝掛牆,嚟到發現原來裝掛牆要額外裝多個後置掛牆架,師傅冇帶嗰個架嚟。同盛澤老闆反映咗之後,老闆建議咗幾個擺後置喇叭嘅方法俾我, 而之後所用到嘅配件,包括掛牆架,老闆話會free俾我,咁嘅鋪頭邊度搵

當日裝機嘅師傅

後置喇叭暫時擺放位置

試咗用嚟打機,畫面好靚,但張保護貼未搣得,所以開燈玩有啲反光。HDMI線唔夠長,所以要擺住地下先。

試咗用嚟唱K,冇問題,係側邊角度都睇得好清楚
想問下 samsung qn85b 同 LG A2 會點揀? 前幾日去睇實物qn85b 睇波殘影都幾勁下 相反A2 就好順
LG 個螢幕清潔防燒印係咪真係有用?
巴打平時睇咩多? 用途?
間屋大能到
多數都係 閒日睇下電視劇 一星期跑兩日馬 同埋睇下netflix
唔打機的
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞