買電視機 / 換電視機 集中討論區 (125)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
如果想買 機頂盒 / 手指
有冇話邊隻抵屌
https://paper.hket.com/article/1324583/待機狀態%20短路可釀火警 以前仲有唔知係咪李嘉欣定唔知邊個明星都有試過
因電線短路
YES
Thank you ching 🙏
Avoutlet, Avlife都沒有問題, 都係賣行貨
唔好買電視喇咁,咁危險

我真係好擔心你人身安全,希望你真係唔好買電視

因為開閂電掣造成嘅高電流更加會引起電綫短路,所以你為咗安全,唔好買電視喇
你唔怕麻煩, 次次要LOAD OS就OK啦, 另外要放棄關機自動像素更新功能
巴打是否家中所有電器都唔用拔插蘇??
其實基本冇水, 電器又唔係雜牌, 好少機會有事~
Laptop如果就咁用hdmi佢只會行內顯得60hz,上網search過一定要插佢個type c位先會行獨顯120hz
巴打雪櫃又如何處理? 都有壓縮機同雪種
我知錯喇
唔係wo,條友係冇洗過版,用左兩年半就燒左印
請問55吋電視 6-7k budget左右 有冇推薦?
另外想問samsung 55q70b水貨 ok嗎?
可以, 55Q70B水貨都多巴打買
如果想上OLED一樣有LG 55B2, 8千幾更正

行貨有以下

Sony KD-55X80K 行貨
$65XX
1. 60hz 廣色域 IPS PANEL, 對比度低(1000:1), 黑位漏光泛灰, 可視角好
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. GOOGLE TV 系統, 多APP
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. X1™ 影像處理器
7. HDMI 2.0x4, 支援4K60
8. 光度370nits

Samsung 55Q60B 行貨
$69XX
1. 60hz 廣色域 量子點 VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. Dual LED背光, 增加對比
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Quantum 4K LITE影像處理器
7. 2聲道, 有OTS LITE功能(物件追蹤定位發聲), 共20W輸出
8. HDMI 2.0x3, 支援4K60, ALLM
9. 支援Q-SYMPHONY
10. 光度450nits
11. 32:9, 21:9超闊遊戲視野與Game Bar

Panasonic TH-55LX800H 行貨
$70XX
1. 60hz IPS PANEL, 對比度低(1000:1), 黑位漏光泛灰, 可視角好
2. 有Dolby Vision, HDR10+ Adaptive, Dolby Atmos
3. 沒有AirPlay 2, 沒有HomeKit
4. HDMI 2.0x3 支援4K60, ALLM
5. HCX 影像處理器
6. 只有ARC, 只可以回傳有損音訊去SOUNDBAR
7. ANDROID TV 系統, 多APP
8. Hexa Chroma Drive Pro技術,以3+3原色令真實色彩再生
9. USB HDD 錄影
10. 5年保養
thanks
我出去睇下實物先
$2-3000 左右
有冇位放SUBWOOFER?
Samsung 43q60b
水貨價係唔係要去現場睇
我見網上仲係4280
盛..澤43Q60B水貨做緊3XXX, 有連登巴打價, 預3千中
可以WHATSAPP問佢
盛澤門市沒有Q60B DEMO掛
4280 50bu8100
爭幾百都買水
8千幾有B2 oled 真係屈晒機
成個market 比佢攻爆晒
不過我問番盛,,澤佢地, 通常D巴打都上55C2, 一步到頂
好多都介意B系列有少少閹割
之前B1/B2其實都唔算多巴打買, 相比C1/C2
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞