買電視機 / 換電視機 集中討論區 (125)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
不過正確寫法係小「器」簿
BB你做任何野都好認真
因為而家轉哂做smart tv一閂一開等幾分鐘你估啲客屌唔屌鬼?
其實待機係待主機果part之嘛,mon果part都有通電架咩?
舊時代產物要用返舊時代邏輯,始終佢冇一個方法係慳多好多電
哎呀你好叻呀你啱曬呀你
呢隻豬仔係咪新架好cutie
咁我手機都唔好成日熄機,一陣開返機時多左堆死點就慘了
mains electricity同batteries小二上學期常識喎
對吖,world cup限定豬仔
我從來唔熄

夜晚瞓覺set左自動開飛機模式,早上自己關飛行模式
大家最近成日講睇波,不過迪路BB唔識
我都唔睇足球的
點解要打飛機模式
唉信錯左EMSD

https://www.emsd.gov.hk/energyland/tc/faq/others.html

Q1. 電器經常開開關關會更浪費電嗎?
A1. 『開開關關更浪費電』只是坊間的一些誤解。電器在開啟時,其起動電流確實有機會比正常電流相對高一些,但因為所維持的時間非常短,在我們日常生活的正常開關,這個可說是微不足道。為了節約能源和減少使用能源對環境的影響,電器在不使用時應該把它關掉。

Q7. 為什麼要等三分鐘才可重開冷氣機/抽濕機?
A7. 使用內置壓縮機的冷氣機/抽濕機,在關掉後至少要等三分鐘讓冷卻劑的壓力平衡後才可重開,否則再起動時的電流會太大,令氣壓縮機溫度上升,縮短壓縮機的壽命。個別型號,可參閱操作指引。
我電話放係頭旁邊,費事幅射影響到,雖然應該唔會,另外又可以省電

其實我可以set靜音模式
Android 同iPhone 都有時會自己重新開機喎,咁點算好
點會自己重新開機

佢會跟時間開關,samsung功能黎
有巴打特登為左世界盃換77吋OLED
Update os 都會啦
咁佢可能用now睇
4k sdr ,算唔錯
我set手動更新

只通知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞