買電視機 / 換電視機 集中討論區 (125)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
彩虹7隻色都分到掛?

分到就睇得出a95k同a80k既分別
一開頭諗住買65x90k
不過追完post 走去睇下oled
果一下就覺得好大分別
不過睇完a80k 再睇a95k 又好似唔係太大分別
可能係我睇得唔夠仔細
要睇HDR content 先大分別
平時boardway 果d demo 片應該都係HDR?
佢有regular同manual
manual應該係燒晒正常pixel配合返已燒既pixel
代價係亮度損耗
平d?
你可以直接問佢有冇連登價,依家做緊$7980 送$500+500
咁regular呢

如果做到bose 900真係好吸引
巴打用落有冇咩缺點
佢地過2日上去check啦
唔推薦
級別唔同,A95K暫時最強,高光度+高光度下色域唔會收窄

如果想大咪65A80K

我最想你上65A95K

你睇過2款機未先
32bit系統老舊過時,冇咩額外app用

冇Airplay, homekit, chromecast, 需要加野補足

系統反應快,因為無咩功能

畫質基本最好,色準佳
LG C2連Laptop有時熄咗電視電制再返電視之後畫面會變疾,但打開返Laptop個蓋又正常返,或者重開電腦先正常
仲有用伸延或者只用2mon都係會疾,一定要用同步個畫面先順
呢個係咩問題?
你去百老匯睇當然啦,所有SONY機都會較到顏色好唔吸引
類似大概某個位度亮得返50%
佢就全部pixel嘅亮度都變晒50%
咁你肉眼咪唔會某個位暗咗(姐係燒印)
乜會咁樣?唔識
類似大概某個位度亮得返50%
佢就全部pixel嘅亮度都變晒50%
咁你肉眼咪唔會望到某個位暗咗(姐係燒印)
唔好熄電制
所以LED 電視會decay但啲人唔會擔心
因為LED電視係整個畫面decay 而唔會好似oled 咁會因為靜態物件而decay一部分畫面
所以唔會咁明顯
一早已經提大家唔好洗板,postXX成日叫人洗板
所以點解先有細鋪只推薦,其他風險自負
OLED電視永遠唔好熄電掣
55吋唔係9xxx就有部C2咩?
自己塞多兩千搞惦啦
我前排熄左

要搬電制
真,本po我只信工程B
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞