買電視機 / 換電視機 集中討論區 (125)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
所以應該睇完po頭先落去問,其實價錢功能都講得好清楚
BARVIA CORE出咗之後都已經更加證明你講嘅嘢
我唔推薦Sony水貨
姐係兩公婆一齊恰我
我從2020年開始都已經唔推薦Sony大陸水貨

外國水就推薦,不過睇唔到電視
叫左盛澤下年唔再掛咁多Sony Demo機,特別係X95系列

應該只掛X90L

聽佢講都唔賣得,靠Sony執柒左
oled必須掛
你識玩就OK

大部分人都接受唔到

主要係心理上
e家發現個分別係原來人地有browser我冇
A95K好似一部都賣唔到,A80K都冇咩人問,好似都係賣到1-2部

X90K反而有少少銷量,不過同Q70B,C2佢地比係微不足道
手動裝囉
電視冇mouse好難用
點解會咁,因為水行價差唔到1/3?
所以開始明magic remote的美,雖然都係唔係話準到爆
冇啦,我已經係用xbox edge睇
價錢係算平

不過睇電視台有缺陷,又冇Google,又冇Airplay

心理上就算平左都唔抵,因為不完美

如果全功能,Sony會食哂三星同LG

香港人多有信仰
見到55" X85K 同X90K 都係差~3K, 其實分別會唔會好大/值得俾多少少?
玩左部機幾日,想問下部 C2 係咪唔可以就咁裝 APK 檔?我插USB佢淨係比我讀媒體檔,佢個APP STORE 又無我要裝既APP,有無辦法呢
唔算值,值得再比多D上55A80J, A80K

X85K上X90K你最易感覺到可能只係覺得光左
冇可能裝APK,因為唔係行Android系統

另外買支chromecast with Google TV黎用
不過近日發現大陸版有個App叫樂播投屏,可以用到Airplay

不過又係大陸App

係大陸Sony機個store度有得下載
好似大家都唔係太鐘意chromecast
其實用開舊電視點會冇chromecast或者appletv

仲朝shield pro
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞