[DANKE SEB] F1 2022 阿布扎比站 賽後討論區 2

1001 回覆
1 Like 8 Dislike
黃白白其實啱
只係前面兩個太痴線

兩個19係只攻與防組
主席養軚真係吹大咗
攻擊力係零
Vet換胎慢加pit lane lock up
同埋錯策略 中段講緊一圈慢中遊成秒幾
關主席乜事 依家就係屌max粉虛偽雙重標準
平時日日提silverstone黎講咸狗狗閪就冇問題
到人地過左一個禮拜仲提緊佢偶像上一站啲閪野就串人仲提緊上站咁怨婦
然後又乜鳩講返場車主席係真係慢 九唔撚搭八
主席最大問題係暖胎慢 次次起步/safety car/換完胎都要2圈先pick up到
果個位過唔到ham先係今場關鍵 過到嘅話就輕鬆好多
估下年
BENZ-力推新星素子, 咸除時無癮退休
RB- 主席實力不足同MAX鬥, 搞反抗除時鄧冬菇
拉利-兩個初時都會互鬥, 睇下之後邊個跑出
AP- 無眼睇, 一定唔係炒車就會壞車
AM- 老坑會屌鳩個老闆成日偏心個仔, 繼續抄車但得個樣
AT- 和牛再無進步就BYE硬, NDV成績會好過佢
ALFA- 壞少D先上到中游
MC- 睇PS表演
HAAS, WM, 繼續做
佢果下過到鹹我哋應該賺咗最尾有戲開
但應該攪唔到,19叻要守一兩圈唔難
下?咁唔講場車,咁要講咩?
要講都講晒啦,MAX係閪喎,咁閪完啦,可以點?
Q幫手排到1,2位起步,正賽PIT完俾埋DRS你,又話冇幫手,又係閪呀?
平時日日提銀石黎講咸狗閪?你不如睇清楚係邊個話咸狗係銀石手車好乾淨先啦,係咸狗仔呀
唔係咸狗仔講咸狗手車好乾淨,又話咸狗最後拎唔到2021冠軍好撚慘,鬼有人講返咸狗銀石D威水史咩
話人九唔搭八之前不如睇下自己到底想講咩先啦
雙重標準?而家有話MAX唔閪咩?佢係好撚閪喎
定係你連雙重標準都唔知點解?雙重標準係講緊我話咸閪時MAX唔閪喎
但而家係咸同MAX都一樣咁閪喎,何來雙重標準?

最後,睇F1唔講場車,咁要講咩?
其實佢成日都交唔到貨, 一早話左佢如果同陸仔正面對決一定輸
想問邊到有人講silverstone搵個回覆出嚟一齊討論下?唔好下下喺度打稻草人
應該係,如果胎耗一樣既話,佩領先緊應該照 copy 叻既 strategy 防 undercut 就得
我諗唔係計錯數
我諗佢地本身諗住陸仔都會二停
所以PER 先會係第一個做2停既人, 如果陸入, 之後MAX入, RB就可以守贏
但今次比拉利睇穿左, 而且陸又渣到個速度唔駛2停
而且話就話最後差1.3秒
但好明顯陸仔留左呔仲有貨既, 就算比多幾圈你玩, 應該都KEEP到1秒外唔比DRS你.
你最撚九唔搭八有口話人冇口話自己
佢而前係執雞大師
係後面拎住架MPV揸70公里慢慢等
等前面班撚樣炒晒車之後機會就到佢
主要係覺得HAAS好似認唔清自己係細隊既事實

成日想有成績但係又成日柒呢樣果樣又要冇咩資金做研發

雖然今年Mick撞車撞得多不過後半季Gunther下下都好似針住Mick講嘢都有少少肉酸擺明趕佢走

寧願佢好似albon咁去其他賽事浸一年兩年再返黎睇下有冇機會好啲
唔見有人日日提銀石喎
死傻閪喺度鳩UP就當係真呀
冇計錯數
主席冇喊蛇同圖2次失誤,尾段已經入drs劃火柴
其實呢隊野真係淨係靠車手搵食

就算架車有貨,轉頭7 strat 7 pit 都一下輸晒
New ace
有drs加軚耗慢一秒
應該追到尾唔會守到
都係聽住先,3年後可以好大轉變...
3年前你估唔估到今年F1嘅事?
凈係康打個招牌彈出彈入都估佢唔到啦
冇計haas一入場 第3年就開始有表現
拎過第4第5
老細覺得車隊有能力重返呢個水平
但佢地計漏咗當年係積木車
靠買垃利啲舊件砌出嚟
19年改例ban咗咁做隊車已經開始閪
Haas都成日整啲19 Strategy畀細舒
紅牛就係可能想同呢啲差不多白紙一張嘅PU商
方便RBPT做自己嘢

不過觀乎季初壞偈嘅情況,唔係好樂觀
咪又係拉利班人,唔意外
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞