[DANKE SEB] F1 2022 阿布扎比站 賽後討論區 2

1001 回覆
1 Like 8 Dislike
max 19mode上身
主席依兩場唔生性

兩樣野係同時發生 但是一定係主席問題大d
講起拉利 第二次咁快pit辛斯做咩 明明可以擺佢做人肉雪糕筒頂住主席
輸自己 再係咁pacing下年benz上返黎又輸wcc wdc就5050 好似2021咁
早兩日有喺OFFICE開住, 望親都係紅旗ON9
幾時講過佢無錯?
但係今場你教下我點幫喇
唔好爭,同晒全世界咁多間車廠合作
WEICHAI POWER, GREEN POWER, THE DRIVE OF DREAMS
澳門賽車SC 巡遊
咁又一年
仲要F3變F4
GT4啲圈速仲快過佢

btw 今年好咗啲了 至少有返電單車
GT3又有莫他拿 晏高 馬些路
前幾年有ford gt eco boost
而家仲有nascar 同rally 嘅racing department 嘅
最多都係stint 1 渣慢少少俾多幾圈DRS佩蛇?
我前排先啱啱入手Max上年Abu Dhabi部Spark 1:18
轉個頭已經又到Abu Dhabi站
Yes Mahle
仲掛住佢喺Ford 嘅年代

不過cosworth 仲要supply f4 之類嘅偈,仲有develop valkyrie 嘅v12, 應該無咩事嘅
Stint1柒pit max p2頂叻
TAP N GO LEC到時垃利迷就可以加入我地一齊屌MAX, 雙贏
意義唔大
莫講話同Max 比,尋晚佩蛇同叻個pace difference 差大概0.4秒
就算有drs 都只係啱啱好冚到呢個差別,嗰兩條大直路過完叻轉頭下個圈又會俾佢劃返火柴
根本死局嚟

幾十年前ford 要搞賽車又F1又lemans 就話啫
Ice、mguk rbpt有以前honda技術應該冇問題
係Ford粒電唔知點
應該係RBPT堅持要自己搞ICE吸引唔到康打?
康打都唔想再搞ICE
想專心搞電嗰part
不過Ford同康打比,真係比下去咗
唔知點解會有啲咁嘅風放出嚟
尋晚聽思能講
派膠利用咗最軟嘅compound 做胎 就係想車隊用多二停多啲戰術
搞到其實不同胎好似優勢都唔明顯?
氣用紅都完全無嘢做到
用白係跑多幾個圈 但其實圈速慢都係番哂度
最後番番去睇㗎車

主席其實最尾就算痴到叻 都唔似夠力清脆過無仇報

除非跑多十個圈主席先有新舊胎嘅優勢
如果佢1ST STINT可以正正常常佢就可以1STOP到尾了
琴日咁多個Vettel個Donut最靚,下下個圈都咁上下
又過一年,大家最有驚喜/失望係邊位車手
失望: 和牛恨鐵不成鋼,好想佢有好成績,希望下年可以同滿lv 新手debris抗衡
驚喜: 支那周個表現估唔到又唔差,冇舒仔咁係咁炒車,又交到貨
和牛今年車問題大d 你睇下氣都無貨交
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞