[DANKE SEB] F1 2022 阿布扎比站 賽後討論區 2

1001 回覆
1 Like 8 Dislike
作用不大
今場其實反映咗全季實力
19叻係值得P2
唔計架車,季頭19叻表現仲好過19max
同意,尋晚佩蛇養唔到條黃已經死左一半,完全cover 唔到叻個 strategy
Mario Isola 自己講過C3 C4 速度差唔多,但C3 襟用好多
今場C3 白 C4 黃
所以你見到叻一停,條白胎舊佩嗰條12圈都仲keep 到一定嘅圈速
不過咁講唔係啲lap 車同鹹擋咗佩,最後可能要慢鏡重播睇邊個衝線先
失望:肯定係四萬
驚喜:SMB隔咗一年返嚟又揸得幾好
主席遲兩個彎先起林蛇圍咪57-58 入到叻drs lor
失望: 四萬
驚喜: 論整體表現可以話係無, 中下游有幾位都係季初交到貨(KMag, 和牛, 周), 之後就後勁不繼
論單場就有秦57圈白胎攞1分, KMag pole, NDV頂更攞2分
失望: 鹹, 一場都贏唔到
驚喜: 鹹, 一場都贏唔到
即係佩蛇輸自己,完
驚喜:季初既F1-75/ SMB/ ALBON/ DEBRIS/ 季尾既 Vettel
失望:摩納哥站後既法拉利/ 大頭副GP2 Engine/ 宣布退休既 Vettel/ 19Max/ 4萬

諗到再加

開場前都仲有得講下上場max 點點點就今場乜乜乜
有睇場車就知今場主席真係盡左力都追唔到,無得講

學上個post Cheap 巴話頭,前面是但一場揸好少少咪一早拎多左三分唔使咁趕頭趕命lor
啲人仲話呢度淨係會盲撐max
佢哋應該用屎眼睇嘢啩
驚喜: Max,贏到開巷,搞到D人唔記得咗佢舊年仲係同咸狗55波
失望: 四萬,轉錯會搞到出年無車揸
所以上面有巴打講要讚叻我認同

圖條白跑咗三十幾圈跌到33左右
但叻跑到最後都仲養到30上下
唔每隔一句屌max冇sportsmanship 就當你撐max
真係好癲班盲反,講車講唔贏一句你盲撐max 搬龍門
感覺上佩粉應該冇咁弱智,咩人谷左成年先射得出瘋狂分化就唔洗多講
其實唔係分唔分化 但睇車重bias到唔聽人講野其實有時真係傾唔到計
死韋狗封咗王攞夠分 上唔到pod都唔肯讓兩分俾主席增加佢wdc第二嘅容錯率
死佩狗有冇max嗰兩分都係輸比叻架啦

佢自己過圖果度都晒左唔少時間啦
自己飛左出比圖過番 果度都晒左一個圈
我覺得果個位仲傷過比8屆擋
明明唔應該比架PACE慢咁多嘅車擋到
仲比法國佬醫 借啲意醫到你無精神
Hospitality ≠ hospital
我諗你攪錯咗啲野
好幾個位都係啦
一開車equal car equal engine 可以咁快俾Max 放星搞到無tow
first stint 撚唔掂條黃搞到輸一個pit stop
明明舊年自己用同一個方式後追林蛇結果俾林蛇拖多一個圈
etc

結論琴日果場真係衰自己
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞