[DANKE SEB] F1 2022 阿布扎比站 賽後討論區 2

1001 回覆
1 Like 8 Dislike
我係諗起20年
佢第一季鬥全季嗰陣仲係10分制
而嗰陣佢都有35分...
討論
max就算唔洗好似上年PER 16咸狗咁
係咪可以做多啲野
後面LEC出晒名唔識養軚
但係前面放到+7S 都唔放多啲dirty air
比lec 接近clean air咁養
我係lec迷既話 真係多謝你
Max揀要15勝紀錄
痴咁埋有咩失誤就無咗個冠

佢都當自己踩盡條胎幫主席試胎做幫咗手
Gianpiero完場個radio唔太開心 係咪同max有心病
守到就係姐, 主席已經冇PACE, 萬一一下MAX比LEC賺埋DRS一下過左咁點?送完RACE WIN再比人屌佢送DRS?
本來跟PLAN 主席就CATCH UP到既,奈何佢自己THROW左
上年個情況係HAM本身最後點都會拎DRS過PER, 只係佢防守既時候落110% EFFORT, 完全兩回事
今場LEC連MAX車尾燈都見唔到DRS都食唔到何來防守
佢收油送個RACE WIN比佢LEC迷就真係多謝
其實唔算係幫佢試, 反而係反映比佢聽LEC條TYRE仲有貨,叫佢要PUSH多D
dirty air 方生話4秒內都有影響(新車唔知)
keep住3-4 秒都應該唔會輸
Max從頭到尾都唔識揸慢
今季Baku已經試過叫佢揸慢啲
結果佢慢一兩圈已經話條胎個brake好凍
最尾車隊叫佢揸返佢認為正常既速度
我有少少保留

連vettel 呢兩年都唔係好理兒子
大頭係otmar熄車
萬一LEC仲有貨爆入DRS區咁點算 而且你永遠唔知之後會唔會有意外,
有7秒GAP點都穩陣好多
為左果少少DIRTY AIR唔值呢個RISK定間真係送左DRS實又比人屌到反艇話揸得慢
圖收咗團火啫
其實墮後貼近叻究竟係會放dirty air定tow?
見reddit啲人講係track dependant

同埋你嘅策略講緊要Max刻意墮後放dirty air/等叻以為有得追chur盡條軚 但係又唔會貼到比叻開drs

你估Max真係機械人咩
我懷疑係送tow 多過dirty air
今年部新車可以貼到近一近都無事,好似silverstone 已經試過五部車好似香港dc9 咁推屎忽都無問題
我記得Haas都係唔比哥桑做
如果係真,咁今次垃利難得strategy 上跣左rb一獲
不過都幾兵行險著,多得perez柒左一次咸狗overtake 同gasly albon擋左佢一陣
咁係因為掛住湊另一個兒子
twitter比人屌到反皮
出返po話最尾舒仔有冬甩到
都有可能係馬後炮
哥桑大炒都冇跑最尾嗰場...
氣秦: 屌你老母搶我地位吖拿
2018佢又唔係退休又唔係轉隊更加唔係有咩好好嘅成績
又真係唔知冬乜鬼甩嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞