[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (12)

1001 回覆
16 Like 2 Dislike
全部係新宿試, 12:15pm

mypacemarket iijmio

calendar esim

想問下我有WIFI 蛋, 係咪買張咭就可以SHARE ?

PACEMARKET邊張去大阪好用D, 2個人去7日
但你部機要用到先
sosim 苦主day2 今日手動用緊docomo network
cs話用au 但根本收唔到 秒斷
成日no service 市區行行下都斷
可以跑馬燈咁au softbank docomo 咁幾間跳 cls
au kddi 主力行band 18, 如果用iphone應該穩陣,android 未必support
另外kddi 沒有3g,記得開volte否則容易常斷線
直接叫cs退錢啦再去yodobashi買張用

自由鳥 三井lalaport 堺測試 幾順
啱啱落機

爽wifi

品川駅 京急線上

之前京急線上試過2次5-6Mbps 1次連唔到

建議wifi蛋租日本果d

買左張joytel 卡
聽日再試
sosim上個月已經有人話伏
多謝之前位巴打
成功$72買到無限上網

試過3diy 個plan一日,都係好難收到,大部分時間無信號
夜晚繼續回報 基本上張sosim 係收唔到au kddi
係會收到爆au LTE 但會秒斷之後no service
問題應該係3到 最後依家我用到docomo lte
雖然成日行行下no service
最少無Day 1 係街到無信號流浪咁直接死漫遊

盡可能後人都唔好搏
收到收唔到真係靠彩數
無啦,之前官網出現咗半個鐘就無咗
就咁信用卡畀錢,我揀咗去全家拎機,地址就填酒店,名就一填英文二填假名

eSIM真係好方便
用Ubigi esim+租WiMAX Wi-Fi蛋放喺車用
全部新宿試

12:30pm

呢個係Glocalme 用app 買data 嘅plan, wifi 蛋可以直接買plan 用, 速度非常好, 行softbank

calendar esim

mypacemarket iijmio

話說Samsung部WiMAX Wi-Fi 蛋真係好多嘢玩
裝咗vpn同Adblock
點整到
個主頁唔係lock死左用量個版咩
樂天嗰部30日都係5千幾yen,wifi rental好似貴幾多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞