[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (12)

1001 回覆
16 Like 2 Dislike
再做多2 個唔同地方嘅speedtest 唔該, 最好係12pm~6pm 時段
好,多謝你先
有機會可以買來試吓
KKday嗰度171$ 8日docomo/joytel 個樣睇落去就似自家卡
但其實行joytel 嘅,諗緊如果速度可以嘅話其實都唔算貴
我今次唔諗住買因為嗰隻好似話冇得插蛋

自由鳥 大阪本盯酒店內
load野除咗latency有啲高之外都唔錯
youtube 2160p都load到
樂天市場隻WIMAX 5G依家掃得咁快 12月renew完又售罄
因為其實幾好用,岩岩用完翻黎,係有啲位偏僻嘅normal mode收唔到,要用A+
之前有巴打話佢3日用爆15GB會有限速但都唔係好覺
今次旅程16日我同旅伴夾埋用左成80幾GB都完全冇問題
A+ mode我都係用得3GB 極少地方standard mode係收唔到
我一月去北海道都諗住再租佢,但樂天完全無得租
要去翻wifi rental
關西機場 sosim 收唔到信號
鳩下鳩下用左個半鍾靠cap 圖返到天神住
岩岩搵cs 叫我兩三個鍾後重新開機試下
聽朝上唔到網就仆街要去神戶
咁大鑊好驚
之前已經好似有人話sosim 去到嗰邊用唔到
你喺日本唔係喺第三世界地區去七仔都買到sim卡啦
都唔係
我有朋友喺鄉下地方真係買唔到
啲電器舖唔賣畀遊客
不過大阪市內就應該容易嘅
好多謝岩岩係街救我果個c9 share wifi幫我
靠google map + gps 搵到住宿
sosim 真係好伏 岩岩reboot 收得返au lte
我初時真係以為落機果陣收唔到姐
機場都收唔到 上到地鐵都收唔到開始慌了

如果之後有手足真係想買sosim 建議買新卡
不過真係警世唔好玩命買返d 大路野好過 岩岩天又黑又涷
我留意到佢每半個月就renew一次
睇下月中佢有冇返貨 一見有就撳定先應該冇死
kkday有賣 esim
啲留言都唔錯,唔知幾多係打手
有間88moblie 仲有貨, 不過機場攞只可以喺郵便攞, 有啲驚出事
Wifi rental 點比錢, 我見佢又要日本電話號碼又日本地址又日文名咁
下次可以喺google map down定啲地圖先
我下星期都係去大阪,可能買多張AIRSIM傍身
寫返酒店地址咪得
日文名google轉換工具
電話號碼亂填
電話我寫香港個個,地址寫酒店/9寫都得
已經係wifi rental租左
原來用呢條link買最平

kddi唔會衰過softbank, 覆蓋率兩間差唔多
2個部電話係咪都係加少少租強?
好過買2張卡
第一次租wifi蛋
wifi rental上面搵唔到你地推介既galaxy 5g租 定係隨便簡一個都ok我見到有d plan1日10gb 又有d 1個月7gb 我去11日 邊樣好 我主要想睇下youtube
重有便利店拎既話 早上5點拎唔拎到
Galaxy 5G 個部同埋Wimax 5G plan wifi rental 今朝唔知做乜落咗架
未試過便利店拎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞