[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (12)

1001 回覆
16 Like 2 Dislike
有無人用過歐神卡? (要係台灣集運返香港)

我睇緊 10 日 Unlimited (每日 2-5G 之後上限), 台幣 1000

我見呢度
https://www.airsim.com.hk/japan
可以加錢換通話分鐘,請問呢張ok嗎
airsim以前用過靠得住,喺台灣試過一落地上唔到網,用捷運個wifi即時搵佢個客服跟,好快就搞掂咗
docomo 5G U50 無制限_1台/どっとこむプランバリューコマース/
訂咗呢隻wifi蛋,要去佢涉谷office拎,夾埋張airsim用應該無死喇掛?
本身送30分鐘
收到 但慢
最快嗰陣都係唔快

慢嗰陣係好撚慢
但load到 只係要時間
不過你咁慢 俾100GB我都無用
所以 真係無下次
你去邊區?諗緊開左唔掂就直接買smartone個plan算
但真係好貴,卡嘅幾倍價錢
真係唔好令我失望
睇佢評測係咁

佢keep 到長期係咁嘅速度的話, 就叫好唔錯.
DOCOMO 5G得呢個速度?
https://kakuyasu-sim.jp/speed/

自己睇. 除左真正上台docomo 5G plan 真係好快之外, 其他所有MVNO 用docomo 回線嘅都係咁上下.
不過佢一日用10GB先鎖速算係咁
因為應該都幾經常要video call
有無人用過自由鳥張遨遊sim, 黎緊日本用28日
唔知AIS有無咁嘅速度
雖然都係主力用wifi蛋
我估如果收到5g 速度應該唔會差
所以我嚟緊應該都會搵返啲5g SIM card
4g 可能真係太多人用,所以繁忙時間真係好慢
想問下版主有無用過WiMAX 5G 無制限?
我見review都算正正常常,又行5g
https://www.wifi-rental.com/
想係度租Galaxy 5G Mobile Wi-Fi 個plan,唔知有無伏
有冇人用過club sim ? 7 day 咭,係咪去就咁即插即用,定係要實名登記
我無用過 wimax 5G, 所以唔知
想問下巴打係邊買? 用咗幾多日?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞