[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (12)

1001 回覆
16 Like 2 Dislike
係邊度有得買?
我喺上野站附近嗰間電器舖買,3960yen

Ueno 4-10-10
補多張銀座三越
我印象中今朝買時無似無講得4GB
唔通佢剛update 咗?定我記錯
千其唔好租爽wifi,大阪全市區全天候低過1mb速度 開Google 地圖等2分鐘 你都唔使旨意load到圖睇到片 客服無人理你 佢仲話自己4G不降速 未試過咁慢嘅wifi蛋完全呃錢
2022年見到, 全部都係一分錢一分貨
今朝無咁寫囉一定!今朝嗰張面值$288,依家變$198
全部大阪站地下街試

Mypacemarket iijmio docomo插wifi蛋

Calendar esim

Upload相上連登, facebook全部正常
我去咗門市,佢話今日無得拎卡
要聽日,我話我聽日唔係香港
依家退款
咁搞笑,明明話門市有現貨
係?以前租過都ok

不過疫情咁多年都未執,可能有好多野縮左數
klook wifi蛋係咪得uroaming 個隻冇伏?
同埋佢無限個plan 冇講幾多先限速
咁樣我睇Softbank

Thanks!
每日有限用量

補張圖 新宿
租蛋嘅話, 直接租日本機場攞, 用yen找數個d
去13日
個日子咁怪應該買咩卡好

CMHK果個亞洲12日係咪用唔到
同日本8日果張有咩分別
知唔知你買咗張 4GB+無限128kps卡
建唔建議買?
北海道,蛋有1,3,19,21
3個人用
Thanks
慢到同用唔到無分別 你到時一定燥到即刻買過第二張卡
睇你諗住做咩, mypacemarket 會適宜自駕遊多d, 佢ping 低, 定位快d, 不過download speed 唔高, 即係睇片, 睇多圖嘅site, 會慢d. upload speed 亦唔高, 即係send 相俾人亦唔快. 最大賣點係8日都包30GB data. 亂鳩咁用都夠data, 呢張卡只建議插係iphone 或有band 19 嘅android 機或wifi 蛋.

calendar esim 我覺得in general 普通用係好過mypacemarket, 主要係佢不論地點時間都係stay 係7-9mb/s, 速度夠睇youtube 1080p 嘅片. upload 相速度亦中等. 不過一定要有esim 嘅機先用到, 30日只包10 GB data.

你3個人穩陣嘅話, 我驚30GB 唔夠, 買夠16日個張包50GB DATA
想問問cmlink有無得share wifi?
想搵大用量7日 joytel又無得share wifi
唔知大家有無建議
行docomo?

今日成日銀座+上野都好順
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞