[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (12)

1001 回覆
16 Like 2 Dislike
舊款3HK 7日7Gb 其實都已經行緊KDDI
屌 我部機得一個band 會唔會好慢? 定係無分別 只係有地方會收唔到
我住新宿, 入夜後基本上長期做SPEEDTEST都係得1-2MB
我老婆用果張JOYTEL仲快過我資料
然後用黎打SIGNAL CALL永遠都係佢聽到我講野, 我聽唔到佢講野..
封面唔同喎, 應該唔同款.

同埋, 2022年無測過嘅, 都唔會敢講會一樣.
得一個band 嘅話, 好大機會好多地方係直頭收唔到.
https://www.sakuramobile.jp/travel/travel-sim/

有冇人用過呢隻日本sim? 係咪真無限定會降速?
睇呢度, 日文會detail d

4G 的話係咁. 1, 3, 11 18 係主要嘅band . band 1 係city 內主要用. 而18係一遠離city 就會用到. band 11係相對地少地方用, 無呢個唔死得. band 3 係2019年之後先加, 我地旅行covid 後無用過, 我唔知覆蓋係點. 所以主打係 1, 18. 你無呢2個會好麻煩.

而5G 嘅就係n77, n78

https://simfree-pc.net/au-band-summary/
現時最穩陣得日本租嘅wifi 蛋.
https://lih.kg/yxNFrsX

追番呢個post 下面個d post
好似幾正root埋android當盒子
sosim $33 五日
有無巴打知聯通果張通話上網卡
個電話號碼係唔係插左卡先會知自己係咩號碼?
呢個咁快係2個原因

1. docomo 上台卡. 我地買唔到
2. 部wifi 蛋對應band N257. 呢個又係wifi 蛋玩晒, 無iphone support 呢個band.
NTTドコモではSub6では3.7GHz帯のn77(3.6〜3.7GHz)および4.5GHz帯のn79(4.5〜4.6GHz)で5Gを展開し、5Gでは下り最大4.2Gbpsおよび上り最大218Mbps、4Gでは下り最大1.7Gbpsおよび上り最大131.3Mbpsの高速データ通信サービスが利用できます。
ドコモ嘅band

N257 係 ミリ波 

我都幾surprise 部野齋 N78, N79 都咁快

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞