[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (12)

1001 回覆
16 Like 2 Dislike
想問吓點解唔用plus 牙嚙mode,係收唔到定點
睇對應地區箱根應該無問題?
https://wimax-broad.jp/area/

嚟緊去幾多郊外,玩晒15GB就GG
a+姐係plus mode 我今次去左15日plus mode用得3GB
standard mode收唔到嘅地方真係唔多
我嘅旅程裡面得輕井澤太子酒店西d木屋係收唔到
同埋箱根bus有d山路位收唔到
其餘長stay嘅位置都冇任何問題 eg河口湖 富士急 川越 強羅 箱根湯本 湯河原 鎌倉
明白,唔該晒
追返搵唔到
速度正常就OK有無邊度可以睇返評測
我東京用緊7日果張,唔覺有問題
香港我都係5gb plan,我起碼3個星期先爆
我仲要係香港睇片
但我係東京唔夠半日就over 1gb
仲要冇睇片
講我都唔信啦
佢博你加錢買gb
smartone真係垃圾
仲要睇野開vpn
一定唔會再用

現在漫遊速度將不高於512kbps,一般上網如WhatsApp及Google Maps等,仍可保持暢順。如你需要更快的上網速度,可以$30加購1GB全速用量,只需按”1”回覆此訊息即可。
自由鳥逐日買仲平過佢
有冇人試伏 聽到DoCoMo已經怕怕
自由鳥正價15蚊/日,而家聖誕推廣先係12蚊/日,同3HK平均每日價錢相同

另外,都係推廣先有每日1GB,正常係每日500MB
嘗試過爬文,但係真係搵唔到答案…

請問 airsim有冇啲咩唔好?
docomo plan大城市有時會慢到用唔到

CMHK大減價
琴日睇仲要$144,係咪標錯價
7日佢最抵
巴打最後有冇試埋右上張AIS
Wa 我之前 $198 買咗都仲未開

標錯價錢!免費大贈送!
多謝巴打,買咗$72
但唔知依張好唔好
冇咗?
行softbank,19年去嗰陣用落ok
無鎖速,真無限
咁堅!?
我仲諗緊係咪頭幾多GB先無限速
過咗會限速
我轉頭去拎,聽日去東京試下
感謝,等你包膠
轉返$198了,再次感謝巴打

上野站附近
佢依家咁寫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞