[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (12)

1001 回覆
16 Like 2 Dislike
張calendar esim 好似仲慢過 TrueMove
truemove 整體download speed 快, 但係佢ping time 全部過200ms, latency 好高。

Calendar esim 整體唯持係10mb download speed, 不過平time 係30 ~ 130ms 不等, 反應快truemove 2倍到6倍
今日用呢張 上野1550 download 50 ping 58
可能第一日 要用耐先知
mypacemarket
3hk 果張有無巴打用過

我見3hk已經無再出呢d現貨外遊sim
前面睇人講,每7日得1gb喎
前面睇人講,好似7日得1gb?

4. 於本服務使用期內,網絡速度視乎於目的地使用本服務時指定網絡商之網絡覆蓋、系統兼容性及 其他相關因素而定,有關資料將不時更新。當本服務之數據用量達 1GB 時,有關上網速度將被調 整至不低於 128kbps,客戶仍可繼續享用數據漫遊服務至使用期完結。請注意,如於使用期完結前 再次啟動本服務,新使用期將由再次啟動本服務之日期重新計算。
唔該晒! 最後見到有清介紹自由鳥
$60蚊買咗依加用緊

smartone中伏
唔係講速度
係講係日本仲要開vpn先睇到日本限定野
咁早之我唔簡佢啦
想問下各位ching呢個有冇問題
佢係漫遊數據,好似都係出香港ip
追post
有富士山=伏
呢張卡成日畀人改有效期同日數
巴打請問有冇30日link? 淨係見到14日
想問吓呢張叫咩名或者係咩公司出?
想search但係唔知用咩keyword
Sorry對呢方面唔熟

可唔可以講吓如果我想搵另一隻NEC應該入咩字眼,我自己再搵搵

另外想問如果我唔係飛東京,但係東京出,係咪都有類似option,定係用返卡會好啲?
唔清楚 。我都係去到鴨記檔仔佢介紹。

Joytel去到個台係用中華電訊,話docomo果張就係IIJ
明白,thank you!
this
https://item.rakuten.co.jp/wifi-rental/x11-30day/

佢攞同埋還都可以唔使同一個地方
佢下面堆字寫住:<東京都、埼玉県、愛知県、大阪府>の一部のエリアとなります。対象エリアは今後拡大予定です。

但係我order嘅話又有得揀福岡攞,係咪即係ok?

嗰段字係話5G覆蓋範圍
自膠

因為會去差唔多一個月,好多日幾十GB 用IIJ嗰隻卡又好似麻麻,本身諗住買幾張truemove算

咁睇應該用蛋算,價錢計返差唔多,仲唔驚用哂會限速

唔該哂巴打解答

仲想問多樣,到時隻蛋未攞到手,入境會唔會麻煩,定係其實我準備好cap低哂啲資料同個藍碼就ok?
cap圖就得
機場有wifi 速度都叫過得去
諗諗吓我去嘅大部分時段應該都冇5g cover,你覺得照借蛋定係買truemove卡好啲,定其實蛋點都stable同快啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞