[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (12)

1001 回覆
16 Like 2 Dislike
追咗post
想問下係咪冇辦法買到
日本當地嘅5G sim?
就算係mvno都冇?
有冇巴打用過 Smartone 個數據多日通, 我覺得好方便又唔貴, 但唔知速度點
旅遊卡一張都無, 下面試個個都係上台嘅AU kddi 黎

https://lih.kg/yxNFxkX
#581 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (12)
https://lih.kg/yxNFwqX
#544 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
唔該巴打
當地的冇
不過如果你喺香港月費係5G plan
去到嗰邊數據漫遊都會係5G變相用到當地5G
售罄
之前另一隻售罄左
不過呢隻galaxy電量都幾堅 朝8晚12仲剩2x%電
佢得4g cover嗰d地方已經收得ok 箱根得4g都有13xMbps
巴打張joytel 邊道有得買
Thx
追咗好耐po都係唔太識揀
是但揀咗張3HK 4G 日本 7日漫遊 (KDDI)去東京,希望Ok
唔係喺日本住唔使諗

docomo SH-52B 300GBは、【店頭受取専用】商品です。
また、受け取り時に本人確認書類の提示が必要です。

本人確認書類は、以下のいずれかとなります。
・運転免許証
・マイナンバーカード
六本木 7pm
求測
我都買左10日kddi 3hk
租左https://tw.wifi-rental-store.jp/ 嘅WiFi 蛋
20GB 但啲數據倒水咁快 五分鐘send 下whatsapp已經用左幾十Mb
冇自動更新 冇同步相簿
仲有咩原因會咁
已經開埋呢個WiFi 嘅low data mode
用緊呢張
唔知點解全程個訊號係無 但又正常上到網
用緊iPhone 11
我都係
呢轉黎日本, 明顯data 用快左, 主要可能係download speed 比3年前之前快. 我頭2 日2 個人用wifi 蛋就用左7.5GB, 隻蛋會keep track 住用幾多data, 係2日only, 都係連登, facebook, 搵路map 咁就7.5GB. 我到第三日專登用少左facebook 同連登, 連登開晒adguard pro 檔廣告, 有酒店wifi 就用酒店wifi, 先唯持係1.5 ~2GB 一日

唯一肯定嘅係, 你速度越快, 你張卡要嘅data 量要越大 . 6GB 個d 卡係唔夠用
IIJ在iPhone不會顯示訊號強弱,android才會

謝解答

一開波要揸車
見佢無signal 咁樣
嚇死
而家用緊7日7GB,暫時係JR度都收到,上網順暢

btw咪撚用3自遊數據王垃圾黎
部電話會唔會以為收唔到而用多咗電
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞