[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (12)

1001 回覆
16 Like 2 Dislike
我就係見比較網站個到話解約既話可以唔洗再俾部機既錢
可能個網未更新啦

咁係咪姐係玩1年既話,WiMAX都唔係好抵屌?
簡單用 ahamo 就得啦, 佢有d 大容量data plan. 唔貴架, 你去佢地網站睇.

話説呢張好多人買左, 跟住問過話得唔得. 但係無一個report 過用之後係點
下次去索性訂sakura moblie 去日本機場攞算
我去7日有2部電話要用
docomo 8日電話卡一張都$135
同我租wifi蛋都冇咩分別
cmlink實體卡係可以增值?
joytel見巴打都有買, 有冇用
岩岩睇左可以, 但係咪一買個package就要用
本身有自由鳥, 但想買多張spare
3舊版4日賣80蚊,well......

我之前賣緊30蚊 😅😅😅
可以增值
我12月去東京21日
依家都係先買12日CMLINK
上黎睇下評價
到時再增值
其實用自由鳥係唔係都夠穩定
無人report 過2022年佢地嘅performance 係點.
八日係唔係應該跟番你呢個去買
Docomo 無咁好? 諗緊Docomo定自由鳥

Sim 卡建議

8日內選擇:

$90 AIS Sim2fly 6GB 8日上網卡 (Softbank), $75 CSL 全球路路通8日 5GB卡 (Softbank), 中國移動 CMLink, $15蚊一日 CSL Club Sim (Softbank) , $90 中國聯通可以打電話4GB 8日卡 (Softbank), $15蚊一日 自由鳥 (Softbank) , $90 Joytel 日本4G 10GB 卡 (3網) , $108 TrueMove H 6GB 10 日卡 . $110 Airsim 多個日子Softbank 數據卡 .
係, AIS sim2fly, Truemove H , 中聯通 都係穩陣. CSL 全球路路通 係2022年無人報過係點, 3年前係無問題, 因為CSL 出品.

上面4款都有2個共通點, 全部都係大電訊商出品. 亦同時好低GB 數, 頂盡6GB.
唔該哂
想問下中聯通係呢隻?
其實咁嘅價錢, 買3張當15GB 用都抵玩啦
乳頭溫泉係得docomo 收到. 由期係入到裡面某d 角落頭嘅旅館. Softbank 只會係條路上面, 有燈柱嘅地方收到.
係呢隻, 佢有幾個唔同日子, 自己揀. 不過全部都唔大GB 數.
邊度買?
已無出,市面上尾貨亦唔多,而且只到今年12月31
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞