(急問)有冇人讀緊中大medic?十分緊急

660 回覆
8 Like 70 Dislike
英文得5
其他又唔係突出高分(比起其他medic生)

諗定A2 3啦

點講都會放A1

我唔知你講「英文得5、其他又唔係突出高分」嘅用意。你係想講有weighting?

其實佢英文細分都唔錯架
5*
5*
5*
最後得5....

appeal啦

好sad...

我都覺得幾sad...其實點解會出現呢d情況 一份卷拉返去5
Mbchb睇4c+3 41分其實係ok穩陣
放心擺係a1啦
但係記住讀得呢科嘅workload and pressure都唔細
最緊要嘅係考慮清楚 唔好後悔
利申 讀緊

physio睇guyton會唔會死錯人?

巴打year幾?
小弟仲係preclin 唔使睇extra野都仲pass到

放心擺係a1啦
但係記住讀得呢科嘅workload and pressure都唔細
利申 讀緊

巴打year幾?

厹巴係咪第一次公開講自己真正aim咩
英文得5
其他又唔係突出高分(比起其他medic生)

諗定A2 3啦

點講都會放A1

我唔知你講「英文得5、其他又唔係突出高分」嘅用意。你係想講有weighting?

其實佢英文細分都唔錯架
5*
5*
5*
最後得5....

appeal啦

好sad...

我都覺得幾sad...其實點解會出現呢d情況 一份卷拉返去5

listening佔分好重 你(細佬)可能其餘幾份卷又係lower 5*咁
放心擺係a1啦
利申 讀緊

巴打year幾?

我真正aim science
Medic o camp係點

邊方面你想知?

有咩玩etc 或者有咩特別野

講之前要先講下分細組機制。
cu med ocamp分將大家分成不同嘅細組。
每個細組以specialties命名, eg, hematology, oncology etc...
而你個身分未來6年都會係某個細組嘅組員。
個組名會一路傳承。你今年係X組嘅組仔女, 你下年係X組嘅組爸媽。

而其中一樣特別野係其他cu ocamp未必有: ocamp有一晚會有seniors (med students or even doctors) of each細組都會嚟「探」自己細組嘅freshman, 「了解」吓組仔女, 玩下game。講咗啲咩自己估

其實整個ocamp都真係冇乜特別。
Medic o camp係點

邊方面你想知?

有咩玩etc 或者有咩特別野

講之前要先講下分細組機制。
cu med ocamp分將大家分成不同嘅細組。
每個細組以specialties命名, eg, hematology, oncology etc...
而你個身分未來6年都會係某個細組嘅組員。
個組名會一路傳承。你今年係X組嘅組仔女, 你下年係X組嘅組爸媽。

而其中一樣特別野係其他cu ocamp未必有: ocamp有一晚會有seniors (med students or even doctors) of each細組都會嚟「探」自己細組嘅freshman, 「了解」吓組仔女, 玩下game。講咗啲咩自己估

其實整個ocamp都真係冇乜特別。

咪即係好似prey and predator
簡prey
放心擺係a1啦
利申 讀緊

巴打year幾?

好似係
放心擺係a1啦
利申 讀緊

巴打year幾?

咁你講得出guyton明顯係有仙人指路啦
但係信我 如果你唔係學霸嘅話係唔會有心機睇呢啲書
Btw加油

我c-hing比埋一堆hametology embryology 參考書名我
得一條A有醫讀 世界變

以前係點?
感覺上至少bio chem呢d要a先
得一條A有醫讀 世界變

以前係點?

Mbbs mbchb近十年先3A 2A
2000年或之前 1A2B 3B都入到
放心擺係a1啦
利申 讀緊

巴打year幾?

Btw加油

我c-hing比埋一堆hametology embryology 參考書名我

名校有senior真係好
但係其實唔使咁chur啦
享受下u life仲好

guyton唔關佢事
因為我對physio中愛達到入魔 google分析過外國人既意見先得出結論
放心擺係a1啦
利申 讀緊

巴打year幾?

Btw加油

享受下u life仲好

guyton唔關佢事
因為我對physio中愛達到入魔 google分析過外國人既意見先得出結論

physio
anat
pharmaco
genetics
得一條A有醫讀 世界變

以前係點?

以前AL冇3A都唔敢諗Medic
識大把人一條A都係報6901咋

巴打year幾?

Btw加油

享受下u life仲好

guyton唔關佢事

physio
anat
pharmaco
genetics

anatomy 既野 用邏輯解唔解到點解構造會咁 / 比例係咁?
厹巴
想問mbbs 收唔收 pg
公開試成積唔好 而家讀緊pg
厹巴

我唔知...

巴打year幾?

Btw加油

享受下u life仲好

guyton唔關佢事

physio
anat
pharmaco
genetics

anatomy 既野 用邏輯解唔解到點解構造會咁 / 比例係咁?

In my opinion, to enhance memory, one should think about the significance of such a structural arrangement. This is totally different from "the reason for such a structural arrangement".
厹巴

我唔知...

而家係咪好易拎星?
打算再考一次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞