(急問)有冇人讀緊中大medic?十分緊急

660 回覆
8 Like 70 Dislike
想知多啲medi ocamp 嘅嘢
利申:毒L諗緊報唔報好

你係cu?

具體行程就唔講啦 尊重返班搞手
其實份人唔洗好yo, medic都唔少人係毒L

cu med其中一個特色係細組嘅概念都幾強。
好多時上lecture係細組一齊坐, 完lecture食飯通常又係細組一齊, share source又係細組group share, 搞行政嘢又係用細組處理...
雖然唔去ocamp你之後都會被分入其中一個細組, 但係你會同玩咗ocamp嘅組員可能有少少barrier, 更何況你話自己係毒L
當然呢啲嘢冇話係必要 反正我有啲組員都變hi-bye fd, 堂亦可以走,
飯可以自己食
但係當你一讀大學面對陌生環境面對唔同挑戰嗰陣, 有組爸媽組仔女同你傾下計我覺得好重要
遇上啱傾嘅咪圍內約出嚟玩
唔洗太擔心比人杯比人岐視

幾時會有人contact架
利申唔係絲
appeal得咗 7科41.5
有冇機會入MBChB

你係cu?

好多時上lecture係細組一齊坐, 完lecture食飯通常又係細組一齊, share source又係細組group share, 搞行政嘢又係用細組處理...
雖然唔去ocamp你之後都會被分入其中一個細組, 但係你會同玩咗ocamp嘅組員可能有少少barrier, 更何況你話自己係毒L
當然呢啲嘢冇話係必要 反正我有啲組員都變hi-bye fd, 堂亦可以走,
飯可以自己食
但係當你一讀大學面對陌生環境面對唔同挑戰嗰陣, 有組爸媽組仔女同你傾下計我覺得好重要

幾時會有人contact架
利申唔係絲

應該就快。
有冇機會入MBChB

應該得啦
有冇機會入MBChB

應該得啦

唔該晒
有冇機會入MBChB

應該得啦

唔該晒

上atu hk睇吓啦
有冇機會入MBChB

極大機會得,前提係interview正正常常。
有冇機會入MBChB

appeal咗仲駛唔駛interview

你係cu?

飯可以自己食

Thx巴打 答得好詳細
有冇機會入MBChB

Appeal前幾分? 擺A1嗎?
有冇機會入MBChB

如果今年有收生個分係低過你
就唔需要in直入,保障appeal學生嘅政策黎

應該唔係咁
事實係你點都要有一次並只有一次(one and the only one) interview, 可以係放榜前 或放榜後 或appeal後掂到cut-off而放榜前冇in。如果你係講appeal後先掂到cut-off而放榜前有in, 咁就唔洗再in。
Admission notes:

唔可能有人能夠逃過interview。事實上, interview嘅分數同公開試嘅分數嘅總和先係用嚟排學生ranking。我諗其他有interview嘅系都一樣。
有冇機會入MBChB

如果今年有收生個分係低過你
就唔需要in直入,保障appeal學生嘅政策黎

It is not the whole story since there are special offers from nominations there
有冇機會入MBChB

appeal前40.5
中文廢擺咗mbbs冇擺mbchb
有冇機會入MBChB

appeal前40.5

4c+2高所以擺mbbs先?
有冇機會入MBChB

appeal前40.5

好奇一問 中文唔好 唔係應該更加要揀計7科既mbchb
有冇機會入MBChB

appeal前40.5

mbbs best 6
有冇機會入MBChB

appeal前40.5

mbbs best 6

原來係咁 自膠
仲未收到interview通知

聽我細佬講 會冇in 當你in分係0 照計41.5

聽我細佬講 會冇in 當你in分係0 照計41.5

希望夠啦
善衡書院 係咪好難入? 仲未收到interview
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞