(急問)有冇人讀緊中大medic?十分緊急

660 回覆
8 Like 70 Dislike
去到cu med in同d senior講幾句都感受到同對面海既敵對關係

Why

佢哋有問我揀中大定港大(CU Prof)

依家去緊hku拎證據

等你 陳蕉琴樓
不見不散

OK
我係絲
著紅色tee 短裙

我都係絲 會著熱褲踢拖
搽左指甲音

小妹搭緊巴士去

食緊煙等你

好臭。。。。。。。

你下__咪仲臭
去到cu med in同d senior講幾句都感受到同對面海既敵對關係

Why

等你 陳蕉琴樓
不見不散

OK
我係絲
著紅色tee 短裙

我都係絲 會著熱褲踢拖
搽左指甲音

小妹搭緊巴士去

食緊煙等你

好臭。。。。。。。

你下__咪仲臭

你點知........
另外呢
大家記唔記得JUPAS話呢段時間唔可以聯絡各大院校(佢哋都唔可以搵你)

我當年都係咁。
我當時唔理可唔可以, 同佢傾咗20分鐘。

CU放榜之後會唔會再打俾你

放榜之後我冇收到cu call

想問呀肥巴打
讀書來講
CU chur 啲定hku
雖然medic一定辛苦

我之前回過你, 都係嗰句: 我冇讀hku, can't compare, 不過可以講下cu。你等我組織下先。

2021?

係啊, 所以意見唔夠全面, 只能講到pre-clin。
正因如此, 我係度放條link。呢個po有多少少前軰講嘢, 都可以爬文參考。
https://lihkg.com/thread/179152/page/1

同學

Why

老實 講得出既人 咁hostile
對自己友點會好friendly

Why

有冇hku medic巴可以證實下

Why

又啱....
厹巴果然看透世事......
訓教先 仲有一日時間諗 聽日再傾

Why

有冇hku medic巴可以證實下

一直都知 Mbbs 叫內外全科自修士
因為咁 好大挑戰 正

Why

另外呢
大家記唔記得JUPAS話呢段時間唔可以聯絡各大院校(佢哋都唔可以搵你)

我當年都係咁。

想問呀肥巴打
讀書來講
雖然medic一定辛苦

我之前回過你, 都係嗰句: 我冇讀hku, can't compare, 不過可以講下cu。你等我組織下先。

2021?

正因如此, 我係度放條link。呢個po有多少少前軰講嘢, 都可以爬文參考。
https://lihkg.com/thread/179152/page/1

同學

邊組? ONCO?

OK
我係絲
著紅色tee 短裙

我都係絲 會著熱褲踢拖
搽左指甲音

小妹搭緊巴士去

食緊煙等你

好臭。。。。。。。

你下__咪仲臭

你點知........

黎m點會香啊
另外呢

我當年都係咁。

想問呀肥巴打
讀書來講
雖然medic一定辛苦

2021?

同學

邊組? ONCO?

細組就不講了

我都係絲 會著熱褲踢拖
搽左指甲音

小妹搭緊巴士去

食緊煙等你

好臭。。。。。。。

你下__咪仲臭

你點知........

黎m點會香啊

我停咗m...
Btw CU多overseas/ABC/non ju?
好多醫生
點睇dental??????今年分數

小妹搭緊巴士去

食緊煙等你

好臭。。。。。。。

你下__咪仲臭

你點知........

黎m點會香啊

我停咗m...

diu nei
點睇dental??????今年分數

世界第一 應該都係升升升?

食緊煙等你

好臭。。。。。。。

你下__咪仲臭

你點知........

黎m點會香啊

我停咗m...

diu nei

Btw
你揀science?

好臭。。。。。。。

你下__咪仲臭

你點知........

黎m點會香啊

我停咗m...

diu nei

Btw
你揀science?

我想簡science, 但我會簡其他科
CU med year 1 to year 3都唔chur, 之後唔知。
year 1 in terms of med life ONLY 係非常hea, 因為major course work load唔大。
呢個arrangement係有目的。佢想你year 1花多啲時間讀通識。所以year 1 in terms of u life 又唔係hea。係要讀書嘅。

year 2 to year 3 in terms of med life 係chur過year 1。
但係個人認為都唔算太chur。
我year 2 sem 1 F過一次, 但係sem 2可以追得返, 而且係綽綽有餘。Final前一個半月日日開dse mode溫書就ok。當然平時dissection前要prep吓。(sem 1 only counts for 10% of the final marks. Sem 2 counts for 90%.) 所以可以玩埋sem 1。
識開竅讀就可以一舤風順。 我sem 1未識開竅。

year 3嚟緊讀, 讀書模式同year 2一樣。

好似多過hku
呢個係你嘅consideration

好似多過hku
呢個係你嘅consideration

No just ask
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞