(急問)有冇人讀緊中大medic?十分緊急

660 回覆
8 Like 70 Dislike
揀shho想拎大船 ?

想要hell
大船留返比狀元榜眼啦

Welcome to hell then
Between appeal升咗分
between
medic ocamp有咩要注意

ocamp期間有得訓好訓
ocamp前一晚訓多啲
Shho 係比較多medic 但首船有分全額同10萬 舊年拎到呢兩首唔係狀元 Bernice 都無
between
medic ocamp有咩要注意

ocamp期間有得訓好訓
ocamp前一晚訓多啲

仲有...
如果有嘢想問/身體不適/攰想休息, 唔好怕羞, 同組爸媽講

另外每個ocamp都係, 面對新事物嗰人可以open-minded啲或者主動啲試下
但係唔好失去個人思考, 唔好人云亦云, 要識得分析
識唔識人40入到mbchb?
或者36入mbbs?
或者36入mbbs?

36 mbbs無行架啦
搏mbchb la
係喎今年mbchb最低幾分 40 still?
樓主有冇報o camp

記錯 原來係樓主細佬

有 佢大細都有報
樓豬細佬同thyroxine巴打揀咩書院?

聽佢講報左一住住6年果種
或者36入mbbs?

識人39入唔到 40冇識人 但面試好應該都得 我諗cutoff係40
唉 今日我細佬appeal不成功 佢appeal英,化,生物

好似有個善字

好似有個善字

Medic 入善衡岩架啦

佢 mbchb有interview??
Between幾時會知道係咩書院?

佢 mbchb有interview??

擺啦 我諗應該無問題
如果interview表現好的話
加油
擺啦 我諗應該無問題
如果interview表現好的話
加油

入左啦
想知多啲medi ocamp 嘅嘢
利申:毒L諗緊報唔報好
想知多啲medi ocamp 嘅嘢
利申:毒L諗緊報唔報好

你係cu?

具體行程就唔講啦 尊重返班搞手
其實份人唔洗好yo, medic都唔少人係毒L

cu med其中一個特色係細組嘅概念都幾強。
好多時上lecture係細組一齊坐, 完lecture食飯通常又係細組一齊, share source又係細組group share, 搞行政嘢又係用細組處理...
雖然唔去ocamp你之後都會被分入其中一個細組, 但係你會同玩咗ocamp嘅組員可能有少少barrier, 更何況你話自己係毒L
當然呢啲嘢冇話係必要 反正我有啲組員都變hi-bye fd, 堂亦可以走,
飯可以自己食
但係當你一讀大學面對陌生環境面對唔同挑戰嗰陣, 有組爸媽組仔女同你傾下計我覺得好重要
遇上啱傾嘅咪圍內約出嚟玩
唔洗太擔心比人杯比人岐視
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞