(急問)有冇人讀緊中大medic?十分緊急

660 回覆
8 Like 70 Dislike
善衡書院 係咪好難入? 仲未收到interview

same here

點搞 打去問下?
善衡書院 係咪好難入? 仲未收到interview

same here

點搞 打去問下?

星期五佢地已經睇晒essay 如果星期一前無收到email 即係落選左
聽日interview
聽日interview

俾得你in應該收架啦 你正正常常既話
聽日interview

俾得你in應該收架啦 你正正常常既話

又多位medic巴打
而家仲可以點準備
有冇野係必溫
同埋洗唔洗自我介紹/背稿
各位medic巴打
而家仲可以點準備
有冇野係必溫
同埋洗唔洗自我介紹/背稿
各位medic巴打

自介段時間係俾interviewers睇你cv架姐
預備定佢問你cv
同埋可以上網睇啲medical ethics嘅問題
Medical ethics 好似無聽過會問 但會主要問你篇essay 同課外活動 叫你講多啲內容 學左乜野或有咩野令你好深刻 最後一定問你有乜野可以貢獻比書院 全程中文
Medical ethics 好似無聽過會問 但會主要問你篇essay 同課外活動 叫你講多啲內容 學左乜野或有咩野令你好深刻 最後一定問你有乜野可以貢獻比書院 全程中文

佢應該講緊in medicine果科

佢應該講緊in medicine果科

我嘅建議係你先預備一次個CV內容,睇下有啲乜野係涉及到價值觀或者係主觀意見/感受/Experience,佢會係呢啲位chur你,我個陣係特登set啲位比佢問。 最後記得留意時事,尤其醫療個啲。
我shho no interview

+1 第二係祟基

+1 第二係祟基

Me應該和聲
FUCK巴打in成點? 幾時知result?

都係唔得

都係唔得

可能佢唔鐘意人夠分先揀佢

都係唔得

意思係in得唔好?定冇offer?

都係唔得

no offer

都係唔得

no offer

塞翁失馬焉知非福 而家會讀咩?

都係唔得

no offer

怕自爆不了

都係唔得

no offer

怕自爆不了

加油啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞