[Google] Nexus/Pixel 系列討論區(4) 你班友仲話俾機會 LG?

955 回覆
4 Like 5 Dislike
實測
6p
7.1.2 - 2hr 11mins SOT + 10 hours standby = 39% remaining
8.0 dp4 - 2h 16mins SOT + 11hours standby = 48% remaining
6p 啱啱上左Android o dp4

真心好用,又順又慳電

升左先知pokemon go (係我仲有玩 ) 會背景食電, 8.0 可以停左背景活動

但係佢個NOTIFICATION CLEAR唔到

如果你講 XXX正在背景執行 呢個通知就真係清唔到,不過7.1.2已經係咁
但我見小米運動、聽緊歌嘅Moov先會出現正在背景執行, pokemon go 唔會出現

設定→應用程式和通知→右上角3點→顯示系統→android系統→應用程式通知
好似有得清
用Pixel 打 gym, 玩一陣部機熱到hihi
pixel 個AMOLED display會唔會出現問題?
都唔明Google點解要揀AMOLED...
pixel 個AMOLED display會唔會出現問題?
都唔明Google點解要揀AMOLED...

正囉

真心好用,又順又慳電

升左先知pokemon go (係我仲有玩 ) 會背景食電, 8.0 可以停左背景活動

如果你講 XXX正在背景執行 呢個通知就真係清唔到,不過7.1.2已經係咁
但我見小米運動、聽緊歌嘅Moov先會出現正在背景執行, pokemon go 唔會出現

就係果個咩app background running 果個

真心好用,又順又慳電

就係果個咩app background running 果個

我部6p 用moov播歌 唔見有你地講既notification

呢個

呢個

我都想知點熄......

巴打部機冇冇中過BOOTLOOP ?
我部機未升過任何 UPDATE 用左年半都未中BOOTLOOP 想試下升

我部機未升過任何 UPDATE 用左年半都未中BOOTLOOP 想試下升

用左年半都未中bootloop 你部機應該都冇問題
6p只係有一部分機有hardware問題 唔係部部機都有問題
就算有問題 唔update遲早都會出事

x2,想依家買
其實你地部 nexus 6p 有無講電話問題?即係後面個減噪咪廢左,講電話如果我唔夠大聲對方會完全聽唔到我講乜

一直以黎都要root 左先可以 disable 減噪咪,係咪無其他方法?

我部6p 唔知有冇呢個問題
用左咁耐 未試過對方投訴唔夠大聲

用左年半都未中bootloop 你部機應該都冇問題
6p只係有一部分機有hardware問題 唔係部部機都有問題
就算有問題 唔update遲早都會出事

人人未bootloop前都係咁諗

咁呢d睇彩數

btw講起bootloop 近排xda有神人搵到方法可以令中招既5x/6p 暫時開機 救番data
升左上Android O勁倒水

咁呢d睇彩數

btw講起bootloop 近排xda有神人搵到方法可以令中招既5x/6p 暫時開機 救番data

開到機都lag到食屎
係俾你救data用
升左上Android O勁倒水

半個鐘sot冇13%電
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞