[Google] Nexus/Pixel 系列討論區(4) 你班友仲話俾機會 LG?

955 回覆
4 Like 5 Dislike
Pixel up 左後
開相機好似慢左少少

好多BUG

instagram story 出返黎果下會freeze app

早知唔升

唔係呀 相機又冇慢到喎

https://www.reddit.com/r/GooglePixel/comments/6w3jn1/instagram_stories_not_working_on_android_80/

呢度有講 早知等齊D APP先升上去
升左oreo既不如講

型號
有冇double wipe
有咩問題(快左/慢左,慳電/食電左)

pixel
clean install
開機快左,慳電左,但有時會用到好lag,試過起身reboot 左

仲有一個問題係我升完oreo先有既問題,部機用耐左插電腦完全冇反應,差電都唔得

原廠線/非原廠線+非原廠charger = 無反應

只有 原廠線 + 原廠charger = 有反應

部機reboot完又冇事

5x都係,過file load到一半自動停左冇反應,我以為部機壞左,之前7.1.1都冇呢個情況
升左oreo既不如講

型號

pixel
開機快左,慳電左,但有時會用到好lag,試過起身reboot 左

仲有一個問題係我升完oreo先有既問題,部機用耐左插電腦完全冇反應,差電都唔得

5x都係,過file load到一半自動停左冇反應,我以為部機壞左,之前7.1.1都冇呢個情況

跟住部機係咪插電腦都完全冇反應 包括充電?
升左oreo既不如講

型號

pixel

跟住部機係咪插電腦都完全冇反應 包括充電?

靜係過file先係,叉電冇事
升左oreo既不如講

型號

6p 由beta升上 冇factory reset
開機快左 其餘速度冇乜分別
慳電左少少 平均2h sot用50%電
原生icon變晒正方形好樣衰
升左oreo既不如講

型號

完全唔明點解係方形
又冇得較
8.0好似好多問題咁,我部pixel都唔知升唔升好
升左oreo既不如講

型號

完全唔明點解係方形
又冇得較

6p 刷factory image
用電快咗
有冇巴打部pixel更新完連唔到屋企wifi??
個wifi瘋狂連先連到,宜家又連唔返
但出面WIFI又連到
升左oreo既不如講

型號

same

但原來2h sot 50% 算慳電?
我印象中初初用時耐用D

我印象中我以前2h sot會用左50幾%電 定係我已經慣左咁食電
但出面WIFI又連到
https://twitter.com/evleaks/status/906493315792678913
似係Moto X4 Android One 流出,不過唔似會係香港出
https://twitter.com/evleaks/status/906493315792678913
似係Moto X4 Android One 流出,不過唔似會係香港出

好柒
但出面WIFI又連到
岩岩試用logcat 拎到mi a1 個ota link, 似乎唔係小米度下載落黎架喎

https://android.googleapis.com/packages/ota-api/xiaomi_tissotsprout_tissot/db3b6ea4cd97630fee26e57c98a55abbd849d2cb.zip
岩岩試用logcat 拎到mi a1 個ota link, 似乎唔係小米度下載落黎架喎

https://android.googleapis.com/packages/ota-api/xiaomi_tissotsprout_tissot/db3b6ea4cd97630fee26e57c98a55abbd849d2cb.zip

大家點睇 Android One
小米唔係 Google Push 更新
係咪死守 Nexus 最好

我上面就post左, 雖然小米push更新, 但係個更新都係google server 度下載落黎, 唔知google 有冇最尾check 多一次
升左8.0 唔想要方型可以係桌面個setting度轉

係咪Pixel 先得? Nexus 搵唔到!

Moto 都出Android One 睇埋佢咩spec

係咪Pixel 先得? Nexus 搵唔到!

Moto 都出Android One 睇埋佢咩spec

睇個樣

https://www.xda-developers.com/android-oreo-rootless-system-theme/

成個星期仲未出

5x Android 8有冇night mode

raddit有人教左點做

有冇link,見到嗰啲全部都要root

reddit 個教學唔洗root!
嗰個神人都要係香港人,佢個theme 係正體中文!

係咪呢度巴打嚟,快啲相認!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞