[Google] Nexus/Pixel 系列討論區(4) 你班友仲話俾機會 LG?

955 回覆
4 Like 5 Dislike
用緊Nexus 5 留名

有冇人知而家香港買Pixel 水貨幾錢左右

有你都唔好買 勁多翻新機當全新賣

但我又唔想買Pixel 2
感覺上會再貴啲

Expansys 買 Pixel 應該穩陣啲
不過得 6 個月保養

依家呢個價 我買pixel 2好過

USA Google store ?

如果香港冇貨 我會諗住係美國買 ,有問題都有得整
想問吓有冇巴打部5x 升咗上去android8.0

屋企人有部上左 正常用緊
我自己部未上 但呢個星期會裝

啱啱裝完
其實有咩update左?
宜家打字都lag

啱啱裝完
宜家打字都lag

上左8.0感覺上快左順左
利申6p使用者
用緊Nexus 5 留名

有冇人知而家香港買Pixel 水貨幾錢左右

有你都唔好買 勁多翻新機當全新賣

但我又唔想買Pixel 2
感覺上會再貴啲

Expansys 買 Pixel 應該穩陣啲
不過得 6 個月保養

依家呢個價 我買pixel 2好過

USA Google store ?

如果香港冇貨 我會諗住係美國買 ,有問題都有得整

點解唔等pixel 2

啱啱裝完
宜家打字都lag

利申6p使用者

岩岩ota升完一般都係lag啲,過一陣就會順返

但我都係建議自己洗機重刷個image
其實都明白得部pixel1冇google assistant係體驗上會差好多所以先只出係英文國家。
希望pixel 2有係香港賣,同時google assistant 支援廣東話就最完美。

Siri 都有廣東話,唔明點解 goggle assistant 無

中文語音唔難,但要搞ai講句完整合語法句子難d, siri都係出左英文一年先有中文,今年應該有掛

啱啱裝完
宜家打字都lag

利申6p使用者

我想知用電會唔會多左
部5x 變左4gb ram 之後倒水咁,如果升左8再用左電就含了

啱啱裝完
宜家打字都lag

利申6p使用者

我想知用電會唔會多左
部5x 變左4gb ram 之後倒水咁,如果升左8再用左電就含了

4gb ram 既5x

我成日唔夠ram 用

有無人知上左8後點睇RAM, 我搵唔到memory

啱啱裝完
宜家打字都lag

利申6p使用者

我想知用電會唔會多左

4gb ram 既5x

我成日唔夠ram 用

有無人知上左8後點睇RAM, 我搵唔到memory

入去system > developer option
Nexus 9 換咩tablet 好

ipad 認真

啱啱裝完
宜家打字都lag

打字冇lag 上左 8宜家
用Google keyboard打 中英

ipad 認真

Android Phone + iPad =

ipad 認真

an tab都幾乎收晒皮就知咩事

成日話ipad係放大版iPhone, an tab何嘗唔係放大版android

ipad 認真

成日話ipad係放大版iPhone, an tab何嘗唔係放大版android

買 windows tablet
放大正常版 windows

Tablet 一定ipad

ipad 認真

買 windows tablet
放大正常版 windows

6p up 左oreo 之後d Google apps 變晒正方型

我已經有部iPad air 2
就係想要Android tab

N9 冇支援落去真係

N9 冇支援落去真係

算吧啦an tab

N9 冇支援落去真係

算吧啦an tab

買 windows tablet 行 emulator 差唔多啫
pixel收唔到9月更新

自己sideload/ unenroll beta

更新完有冇好到

更新完有冇好到

我6p更新完冇分別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞