[Google] Nexus/Pixel 系列討論區(4) 你班友仲話俾機會 LG?

955 回覆
4 Like 5 Dislike
有冇人知Nexus 5x 幾時會收到 8.0 update?
部5x升左oreo
頭幾日冇事
但而家平均1hr會自己reboot一次
想知係死底板先兆定oreo問題
我唔想洗完機降左級先發現係底板問題又搞一輪
thanks
部5x升左oreo
頭幾日冇事
thanks

我pixel 都有reboot
唉之前係ulm買pixel,結果上個月壞左 奶左 microphone hardware 問題(打唔到電話,睇唔到youtube, 聽唔到歌等等),Google話有得換機
上個月寄左番uk ulm,結果三個星期都未有回音send email 去問, ulm 話等緊google
有冇人用pixel同我一樣奶左野? 要等google 幾耐先還得番部機?
仲用緊N6, 本身諗住等pixel 2但係真接受唔到個樣
依家買pixel是否不智

pixel同pixel2個樣有乜分別?
唉之前係ulm買pixel,結果上個月壞左 奶左 microphone hardware 問題(打唔到電話,睇唔到youtube, 聽唔到歌等等),Google話有得換機
上個月寄左番uk ulm,結果三個星期都未有回音send email 去問, ulm 話等緊google
有冇人用pixel同我一樣奶左野? 要等google 幾耐先還得番部機?

我識華強北有一間識搞pixel機啲問題, 手勢仲好好,拆完機都冇花到
點解Android唔可以好似Windows咁 比人安裝升級? 唔洗理部機係乜型號 有冇得升
點解Android唔可以好似Windows咁 比人安裝升級? 唔洗理部機係乜型號 有冇得升

你裝 Lineage 咪得
pixel 2 幾時發佈?
搵到有假全新pixel

update咗keyboard,個地球掣無咗,有無辦法較返佢出嚟?
部5x升左oreo
頭幾日冇事
thanks

入左安全模式又好似冇事
即係有機會有app唔夾android o
仲要crash埋system
部5x升左oreo
頭幾日冇事
thanks

入左安全模式又好似冇事

睇返啲 log 啦
update咗keyboard,個地球掣無咗,有無辦法較返佢出嚟?

入keyboard setting
部5x升左oreo
頭幾日冇事
thanks

入左安全模式又好似冇事

睇返啲 log 啦

我用7.1.2都有reboot restart ,同疾機
我del左打中文個cedime就暫時冇事 唔知關唔關事
隔離NOKIA 8 POST 班fans 真係嘔心都冇人有, 出之前棒到部機天上有地下無,
又Pure Android, 又zeiss相機, 問下係咪冇得root同unlock bootloader, 班人完全無視

到真機出左啦, 出埋review人地踩佢相機差, 佢地班人就話4088 呢個價算收貨 又話d 技術俾m$攞左, 要俾啲時間佢, 當年你班fans 咪又係話俾啲時間搞好windows phone, 原來到今時今日都係一樣要人比啲時間佢

大佬呀, op5 賣同樣價位又唔見你地咁講, 見到oneplus 就係原罪, 說好的理性討論去晒邊

btw, 毫無疑問4088呢個價真係幾進取既

driver & 定制ROM 差異太大冇可能統一更新

https://www.xda-developers.com/android-oreo-rootless-system-theme/

成個星期仲未出

5x Android 8有冇night mode

咁撚健康

https://www.xda-developers.com/android-oreo-rootless-system-theme/

成個星期仲未出

5x Android 8有冇night mode

raddit有人教左點做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞