[Google] Nexus/Pixel 系列討論區(4) 你班友仲話俾機會 LG?

955 回覆
4 Like 5 Dislike
本身好鍾意親生仔 但等左兩代香港都冇賣 無奈之下決定轉會
Pixel 又無行貨,Google 又仆街
Android One 有咩機推介 ?

Nokia ? 小米 ? Moto ?

android one 真係唔可以用黎同 Nexus pixel 比

計同級都係oneplus

唔通真係要等oneplus 6

部5X 就黎打柴咁
都唔知換嘜機好

oneplus 5 已經算係咁
n8, u11 都近原生android

pixel 2 還好,android one得小米果部似樣d但真心唔推薦小米

考慮埋root 機刷rom, 我都依然唔會推薦nokia

android one 真係唔可以用黎同 Nexus pixel 比

部5X 就黎打柴咁
都唔知換嘜機好

pixel 2 還好,android one得小米果部似樣d但真心唔推薦小米

考慮埋root 機刷rom, 我都依然唔會推薦nokia

u11 life 行android one, 都可以留意下
下個 post 交俾卡斐帕西飛巴打加埋新機資料開喇

放棄啦?

煩撚到

真係搵日要搞返部 5X

放棄啦?

煩撚到

真係搵日要搞返部 5X

俾5舊水換底板最直接

放棄啦?

煩撚到

真係搵日要搞返部 5X

俾5舊水換底板最直接

要等英國 unlocked mobiles 同 LG 個半月仲要一年後包死多次,不了

放棄啦?

煩撚到

真係搵日要搞返部 5X

俾5舊水換底板最直接

要等英國 unlocked mobiles 同 LG 個半月仲要一年後包死多次,不了

哈力果陣無買到 PIXEL 咩
已開新集中POST

Nexus/Pixel 系列討論區(5) 又冇行貨啦DLLM
https://lihkg.com/thread/424915/page/1?ref=web

放棄啦?

煩撚到

真係搵日要搞返部 5X

俾5舊水換底板最直接

哈力果陣無買到 PIXEL 咩

錢唔係咁用
我部pixel xl 出事,有無大佬幫到手解決

我部pixel.升完8.0之後成日都自動reboot 機
又唔熱架喎
仲要有時打電話無聲 按收線會hand左係度
有冇巴打有同樣情況
己經reset左兩次都係咁
唔想換機呀屌
https://www.android-hk.com/news/android-oreo-random-reboot/
同條link.講既一撚樣

出左新post架啦 過去傾啦
又唔熱架喎
有冇巴打有同樣情況
唔想換機呀屌

打電話冇聲呢個問題係pixel 通病,華強北有人識整,人仔200左右

tg: cpahkgolden 搵我,我有卡片介紹
又唔熱架喎
有冇巴打有同樣情況
唔想換機呀屌

打電話冇聲呢個問題係pixel 通病,華強北有人識整,人仔200左右

唔會去到華強北喎 香港有冇地得有得搞。。
又唔熱架喎
有冇巴打有同樣情況
唔想換機呀屌

唔會去到華強北喎 香港有冇地得有得搞。。

未必有
好多人都唔敢拆個mon
刷 rom解唔解決到auto reboot 問題?
未升8.0果時無事。
未升8.0果時無事。

我初初升8.0 都有random reboot, 但之後更新左好似冇再發生

但你mic個問題 唔整點用呀
未升8.0果時無事。

我初初升8.0 都有random reboot, 但之後更新左好似冇再發生

Mic既話reboot完就用到 好撚奇怪
未升8.0果時無事。

Mic既話reboot完就用到 好撚奇怪

岩呀 真係通病

唔整好難用落去呀

[url]https://www.engadget.com/2017/03/09/some-google-pixel-phones-are-having-microphone-issues/
[/url]
知唔知要 換 d咩先會正常返?
係香港試下搵人整。。
知唔知要 換 d咩先會正常返?
係香港試下搵人整。。

成粒audio chips重新焊過 好似係咁講

部5X 就黎打柴咁
都唔知換嘜機好

Android One Moto X4
Btw今次pixel又俾lg累死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞