[Google] Nexus/Pixel 系列討論區(4) 你班友仲話俾機會 LG?

955 回覆
4 Like 5 Dislike
今日部pixel freeze完reboot咗幾次
今日部pixel freeze完reboot咗幾次

我係前晚打無雙打到好lag, 然後琴日起身發現部機reboot過
問定先
如果到時係外國google store買pixel2
邊個國家個version cover得最多bands?
有無咩網可以睇架?
有冇巴打部pixel更新完連唔到屋企wifi??
個wifi瘋狂連先連到,宜家又連唔返
但7仔WIFI又連到
問定先
如果到時係外國google store買pixel2
邊個國家個version cover得最多bands?
有無咩網可以睇架?

佢google play store spec度有寫
淨係unlock bootloader後 仲會唔會收到google ota update?
淨係unlock bootloader後 仲會唔會收到google ota update?

google左
只要唔root 淨係unlock bootloader依然收到ota
我部6p粒電得返1630mAh, design capacity有3450mAh
去華為官方間center換電要放低部機幾耐

一個星期左右 我試過最快五日 但個次唔係換電

點check?

同求點check
部Mi A1 行Android ONE 好吸引

支援更新幾多年?

支援更新幾多年?

講左話會有android P , 好似都係同Nexus pixel 一樣既period
我部6p粒電得返1630mAh, design capacity有3450mAh

點check?

同求點check

AccuBattery?

要買pro先有得睇既

點check?

同求點check

AccuBattery?

要買pro先有得睇既

跌到1% 跟住差到100% 度下佢total 差到幾多mah咪知囉
如果我部6p unlock左bootloader
之後用左一排就發生bootloop 再用埋xda bootloop fix(停用大核心)
咁樣會唔會影響維修?(拎上去大陸換cpu)
之後用左一排就發生bootloop 再用埋xda bootloop fix(停用大核心)

仲用緊N6, 本身諗住等pixel 2但係真接受唔到個樣
依家買pixel是否不智
仲用緊N6, 本身諗住等pixel 2但係真接受唔到個樣
依家買pixel是否不智

我覺得唔值得買 貴,用上年cpu, 香港冇保養

btw有冇人可以答我上面問題

追左5x苦主post 都係唔搞bootloader住 有咩事就上深圳整

支援更新幾多年?

講左話會有android P , 好似都係同Nexus pixel 一樣既period

http://www.mi.com/hk/mi-a1/
$1799 好似幾抵屌

支援更新幾多年?

$1799 好似幾抵屌

屌pixel就唔撚見係香港賣
ed低階機就第一水google正仆街

支援更新幾多年?

$1799 好似幾抵屌

mi 狗也不屌

支援更新幾多年?

$1799 好似幾抵屌

屌pixel就唔撚見係香港賣
ed低階機就第一水google正仆街

部android one用意好似係推廣pure android 比低價市場 推到全世界 應該會舒緩返碎片化
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞