Adguard/NextDNS/Control D 廣告攔截攻略 (9)

1001 回覆
54 Like 5 Dislike
nextdns自用你係用行VPN果隻?
adguard好似強調安全d
自己用得舒服最緊要
係啊,直接係到set就得幾方便

Adguard佢唔駛經第三方dns的確係少樣野擔心既,,但考慮過唔同devices之間同步問題同埋佢既穩定性之後都係揀左next

尋晚開始個網係咁斷
點知係adguard問題
依家閂左adguard再開會開唔到 彈呢舊野出嚟
產app 跟首頁裝過啦.

不過呢個error 我都係第1次見. 似係唔知邊度socket 係short 左.
巴打,我啱啱由adguard 試吓轉用nextdns, 想問你呢個邊度㩒出黎?
想問吓nextdns我用linksys router 應該點樣set最好?

去nextdns dashboard link左個ip先,之後直接入router setting用佢個dns server
原來要link ip
之前冇咁做,就直接用
會有咩分別?
因為本身電話同mac都有裝nextdns所以feel唔到有冇分別
Nextdns 世一
咩價錢?
邊方面
有冇有用手機版Firefox, 點樣可以令adguardblock Firefox啲廣告
好似唔係好block到,所以我係電話係用safari + firefox focus, 電腦先用有adguard addons 嘅firefox
幫老母8plus裝左AdGuard pro
WhatsApp 會收唔到即時訊息
次次都要開WhatsApp 先收到
想請教如果用緊PIA vpn可以點樣set同時用埋Adguard?
E個我重裝完都係會彈出嚟
近排有個少女戰爭廣告突破到封鎖
一直用緊adguard family plan
尋日買左surfshsrk vpn
set 左IKEv2 不過都係成日斷
佢係第一個
其他廣告都開始突破緊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞