Adguard/NextDNS/Control D 廣告攔截攻略 (9)

1001 回覆
54 Like 5 Dislike
可唔可以無埋即時對話粒掣
應該除咗即時對話,連右上角i粒掣都會睇唔到
Thanks
個d 係facebook in video 個d 廣告.

某程度上係會減低個d in video 廣告.
想問下知唔知點解自從update咗去最新版本嘅adguard pro之後連屋企wifi或者重開adguard dns, 次次都要等一兩分鐘先上到網?
用緊sxk50, 試過reset adguard pro, router, iphone reset network setting, 全部都唔work
刪左aduguard pro 個app, 再裝有無試過?
新手無知弱弱地一問
原本係用DNS版

裝完apk版課完金先知原來係行VPN會disable咗PIA VPN咁我係未蠢咗?
re重裝用原生dns
都係唔work
本身都係用原生dns, 重裝完都係一樣
但我同一個network試過用2.4ghz wifi係無事, 得5ghz有問題
試埋其他iphone都無問題,得我嗰部有事
高手在連登,請受一拜
咁係似部電話有事. 無乜得攪, 因為一攪就好大工程.

backup iphone, reset iphone to factory default, restore backup

不過你都知上面要做嘅野有幾大單野.
都真係幾大工程,唔該哂你先
啱啱試下喺adguard入面個dns set做cloudflare, 又好似變返正常
Adguard pro入面有兩個clouldflare揀,通常會揀邊個用會正常?
建議你用原生dns好啲
唔係有機會撞到斷 同埋你router都有問題
我自己用cloudflare的安全dns
我都想用原生dns 但斷線成分鐘先上到網真係好大影響
最弊係未更新嗰d機係無問題 然後router嗰邊又唔知點set先啱
舊機行舊CPU 得2GB ram咁上下
用adguard pro會唔會lag
Thanks bro
一般黎講用默認dns好定cloudflare dns會比較好?
斷線得多通常係dns/setting/電話問題
啱啱我試咗幫另一部無事嘅機update adguard version 即刻有問題
我諗新版本應該有bug
同你一樣更新要轉cloudflare 先上到網
AdGuard Pro成撚日斷線,做乜鳩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞