Adguard/NextDNS/Control D 廣告攔截攻略 (9)

1001 回覆
54 Like 5 Dislike
r3.o.lencr.org
知唔知呢個係咩黎?
成日見有
係咪BLOCK 9 得
想問下巴打知唔知好似shopback 呢d 回贈referral link 要點解block 試過熄左AdGuard 就冇問題, 開返佢加shpoback 落whitelist 都唔得
pccw唔得
https://jprtb.c.appier.net/
呢個廣告都存在係lihkg app
開咗成日load唔到連登圖係邊到出事
Thx bro
想問下Adguard family plan 係咪即係條key 可以入落9部機? 如果換機係咪就計第二部?
另外, 個https filtering 係咪唔使開?上網睇話會多咗網上唔到
解決咗, 開個個人acc 就可以綁定/解綁. thank you!
連登啲廣告日新月異有啲都block唔到
好正!謝謝分享!
App版?
App版有啲block唔到,地址係上面
明白!我用Safari web版,一個廣告都冇
貪web版比較慳電
但好似冇list會block佢

之前用開blokada, 今日開始用Adguard, 跟住樓主嘅方法setup,之後大約10個鐘就block咗咁多,見到adc3-lunch 嗰條幾乎每秒都被block, 係咪正常?
你部機有d 野keep 住出廣告, 你要check 番有d 乜野app 係免費, 而係俾佢run in background 嘅app. Android 有個問題係google store 唔會幫你過濾呢d 垃圾app.......你要自己搵番出黎. Apple store 就好大程度過濾左好多呢d 太過份嘅app, 而亦唔俾app 長期係background run 住...易d 攪...
係點 另一個人down ad guard app再login 你個ac就得?
係啊 好方便
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞